from VOA

Γαρμπή: «Ο κόσμος βλέπει μέσα σε μας ένα κομμάτι Ελλάδας στις ΗΠΑ»
Αθηνά Κρικέλη
Νέα Υόρκη
12-02-2008


Περιοδεία στην Αμερική πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η γνωστή ερμηνεύτρια της Ελλάδας Καίτη Γαρμπή. Το δυναμικό μουσικό σχήμα, που κλέβει τις παραστάσεις στις πόλεις που έχουν ήδη εμφανιστεί, απαρτίζουν η μελωδική φωνή του Διονύση Σχοινά και οι ιδιαίτεροι λαϊκοί ήχοι του Χρήστου Πάζη.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι παραστάσεις με εκρηκτική επιτυχία σε Λoς Άντζελες, Σικάγο, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον DC ενώ ακολουθούν αυτές στο Βανκούβερ και την Τάμπα με τις οποίες ολοκληρώνεται η περιοδεία στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη της στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, η δημοφιλής ερμηνεύτρια Καίτη Γαρμπή μίλησε για την εμπειρία αυτού του ταξιδιού. «Η έκδηλη αγάπη και τρυφερότητα που δέχομαι από τον κόσμο με κάνει να νοιώθω πολύ τυχερή. Ο τρόπος εκδήλωσης θαυμασμού μικρών και μεγάλων σε όλες τις πολιτείες που επισκεφθήκαμε, είναι για μένα μια ασπίδα, ευλογία αν θέλετε. Ξαφνιάστηκα που γνώριζαν τους στίχους των τραγουδιών, ακόμα και από την τελευταία μου δουλειά. Δείχνει αγάπη στον καλλιτέχνη, σα να θέλουν να γίνουν ένα μαζί του. Πρόκειται για σπουδαίες στιγμές γιατί εμείς οι καλλιτέχνες απλά αποτελούμε ένα έμψυχο όχημα όπου μέσα από τα τραγούδια μας οι νέοι μαθαίνουν να αγαπούν το ελληνικό πεντάγραμμο. Ο κόσμος βλέπει μέσα σε μας ένα κομμάτι Ελλάδας και οφείλουμε να το σεβαστούμε αυτό. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κοινό και το ίδιο θα πρέπει να νοιώθουν και οι διοργανωτές τέτοιων περιοδειών».

Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής ο Διονύσης Σχοινάς είπε χαρακτηριστικά «Εδώ νοιώθουμε δέκα φορές Έλληνες .Τετριμμένο ίσως αλλά αληθινό. Έχουμε υποχρέωση να εμφανιζόμαστε στον εδώ ελληνισμό. Στους ανθρώπους αυτούς που ασταμάτητα μας στηρίζουν τόσα χρόνια με την αγάπη και την επιλογή τους. Νοιώθω πολύ τυχερός γιατί με την Καίτη έχω ζήσει μοναδικές ελληνικές στιγμές στις περιοδείες μας στο εξωτερικό και έχω εκλάβει αγάπη και υποστήριξη».

Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς μαζί με τους μουσικούς συνεργάτες πρόκειται να επιστρέψουν στις ΗΠΑ τον ερχόμενο χρόνο για μια σειρά παραστάσεων στην Μητροπολιτική περιοχή.



emailme.gif

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc