9/2/2008
ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΣΕ "ΡΕΓΓΙΝΑ" ΚΑΙ... "ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ" Από Ανεξάρτητο -Κεφαλονιάς




ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ

"ΓΕΝΕΕΣ

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ"!!!

Από τον βουλευτή του Νομού Α. Παρίση εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση στο “Ρεγγίνα”:

Τις τελευταίες ημέρες στο νομό μας ζούμε μια πρωτοφανή προσπάθεια των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ δια μέσου λιβελογραφημάτων, ψευδών και συκοφαντικών σεναρίων, να βγουν ως κόμμα στην επιφάνεια της πολιτικής μας ζωής μιας και τα τελευταία χρόνια ζουν πολιτικά στις "σκοτεινές σπηλιές", που οι ίδιοι δημιούργησαν με τον βίο και την πολιτεία τους, τόσο ως άτομα όσο και ως πολιτικά όντα.

Το παραλήρημα των ανακοινώσεων αυτών, το ύφος τους, το ήθος τους και ο χρησιμοποιούμενος πολιτικός λόγος σε αυτές, δείχνει ανάγλυφα το πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο, καθώς και τον ξεπεσμό που βρίσκεται αυτός ο χώρος και ιδίως τα στελέχη που σήμερα το εκφράζουν στο νομό μας.

Οι ανακοινώσεις βεβαίως φέρουν την υπογραφή του “συντονιστή”, πλην όμως ουδείς γνωρίζει τους όπισθεν αυτού “υποβολείς”, τους εσωκομματικούς στόχους αυτών, καθώς και αν αυτά τα λιβελογραφήματα στόχο έχουν το βουλευτή ή απλά εξάγουν τα ίδια τους τα προβλήματα, σε μια χρονική στιγμή αλληλοσπαραγμού μεταξύ των, που δεν έχει προηγούμενο, έτσι ώστε να επιβιώσει μια από τις πολυάριθμες φατρίες του άλλοτε ισχυρού ΠΑΣΟΚ που δρουν σήμερα στα νησιά μας και την χώρα.

Εμείς, επειδή θέλουμε και επιζητούμε διακαώς μια ισχυρή αντιπολίτευση, αν τα λιβελογραφήματα αυτά υπηρετούν έναν τέτοιο στόχο τα δεχόμαστε, πλην όμως θα λαμβάνουν απάντηση, όχι επειδή την αξίζουν, αλλά ιδίως διότι η ΝΔ και ο βουλευτής δεν αφήνουν περιθώρια για δημιουργία σκιών, έστω και με τη μέθοδο των εντυπώσεων.

Απαντάμε λοιπόν βήμα προς βήμα στις ανακοινώσεις του συντονιστή και των υποβολέων του:

1. Ο βουλευτής αναμετριέται καθημερινά με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά δεν έχει μαγικό ραβδί, έτσι ώστε τα αποτελέσματα αυτά να φανούν σε πέντε μήνες θητεία. Αποτελέσματα που δεν φέρατε εσείς μέσα σε εικοσιπέντε χρόνια που ελέγχατε πλήρως την πολιτική εξουσία και τις τύχες του νομού μας. Ο βουλευτής αναμετριέται όμως καθημερινά και με τα μικρά προβλήματα που ξεχάσατε να γράψετε (ίσως εντέχνως) στο λιβελογράφημα σας, διότι και αυτό αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες των νησιών μας, μιλάει τηλεφωνικά και προσωπικά τουλάχιστον με 200 συμπατριώτες μας, στέκεται δίπλα τους όπου αυτό είναι εφικτό, δυνατό και νόμιμο, την ίδια στιγμή που τετραετίες πίσω οι δικοί σας βουλευτές αμέσως μετά την εκλογή τους φόραγαν το "κολάρο του βουλευτή", κλείνονταν στα "ανάκτορά τους" και επανεμφανιζόνταν ενώπιον της τοπικής κοινωνίας λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές.

2. Αναφέρεστε στο πρόσφατο ταξίδι του βουλευτή στις ΗΠΑ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εγκαλείται, διά μέσου αυτών, ο Αλ. Παρίσης γιατί δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της ομογένειας στο Καναδά. Το ταξίδι, κύριοι, του βουλευτή μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου είχε συγκεκριμένες μέρες και συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορούσε την ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Καναδάς απέχει λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι μια άλλη χώρα, ήταν αδύνατο να μεταβεί από χώρα σε χώρα η αντιπροσωπεία για όσους γνωρίζουν ελάχιστα γεωγραφία. Εκτός, και αν ο Συντονιστής και οι υποβολείς του θεωρούν την Αμερική ένα κράτος από το νότιο Πόλο ως το παγωμένο βόρειο Καναδά.

Άλλωστε πρόθεση του Αλ. Παρίση εντός της θητείας του είναι να επισκεφθεί και να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με την περήφανη ομογένεια σε κάθε γωνιά της γης πλην όμως αυτό χρειάζεται χρόνο.

Αυτό τον χρόνο ελπίζουμε να μας τον "δώσει" ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας.

3. Ο Βουλευτής στην εορτή του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο δεν αυτοανακηρύχθηκε εκπρόσωπος της ΝΔ. Μετέβη στο Νομό ως εκπρόσωπος της ΝΔ με εντολή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να πείσουμε την ΝΔ, την επόμενη φορά που θα τον στείλει σε εκδηλώσεις ως εκπρόσωπο της, πρώτα να ενημερώνει και να εγκρίνει τον ορισμό του ο κ. Διονύσης Μαρκάτος και μετά να συμμετέχει σε αυτές.

4. Αναφορικά με τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα:

Είναι υπεύθυνος ο Βουλευτής για το Γ' ΚΠΣ που διαχειρίζεται το Ρεγγίνα στο νομό μας;

Είναι υπεύθυνος ο Βουλευτής και θεσμικά αρμόδιος για τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό και την ένταξη έργων στο Δ΄ ΚΠΣ;

Εκτός και αν ζητείται από το ΠΑΣΟΚ να καταργήσει το Νομάρχη του και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας ο ίδιος αυτόν τον ρόλο.

Όσον αφορά στις αναφορές για τον δρόμο της Κρανιάς και την αναστύλωση της Γέφυρας, καλύτερα να μην απαντήσουμε διότι η απάντηση θα είναι επώδυνη για τους συντάκτες των ανακοινώσεων.

Θα περιοριστούμε μόνο να πούμε ότι οι "νεκροθάφτες" της Γέφυρας και της Κρανιάς δεν δικαιούνται να ομιλούν για τους Λάκκους που άνοιξαν και έθαψαν τα δύο μεγάλα αυτά ζητήματα και έργα του νομού μας.

Ο Α. Παρίσης αντίθετα μόλις χθες ανακοίνωσε την Δημοπράτηση του έργου της Γέφυρας με 1.800.000 Ευρώ, την ώρα που Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν χρηματοδοτούσαν την αποκατάσταση της αλλά την προσέβαλαν, την τσιμεντοποίησαν, την απαξίωσαν με την "Μαρίνα νεκροταφείο", την ασφαλτόστρωσαν για να κρύψουν τους σωλήνες που πέρασαν από πάνω της και εν τέλει δεν την χρηματοδότησαν ούτε με ένα Ευρώ στην μακρόχρονη πολιτική τους θητεία. Στο τέλος, την σφράγισαν χωρίς να δίνουν όραμα και προοπτική.

Μπορούν λοιπόν αυτοί σήμερα να γίνονται τιμητές του Αλ. Παρίση και της κυβέρνησης της ΝΔ που μόλις χθες ανακοινώσαμε της έγκριση της δημοπράτησης του έργου; Έλεος…

5. Πράγματι δόθηκε στον βουλευτή από τον Νομάρχη μια επιστολή η οποία περιέχει 23 "Αιτήματα" της Νομαρχίας για διάφορα έργα στο νομό μας. Θα θέλαμε λοιπόν να πούμε πρώτα απ΄ όλα ότι ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να υποκαταστήσει, ούτε τον Νομάρχη, ούτε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ούτε τις τεχνικές υπηρεσίες και γενικότερα δεν είναι ο ρόλος του να αποφασίζει για θέματα που αφορούν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Εκτός και αν καλείται σήμερα ο βουλευτής να αναλάβει το κόστος μιας ανύπαρκτης Νομαρχιακής θητείας που διανύουμε. Ο ρόλος του βουλευτή σε όλα τα ζητήματα της Νομαρχίας είναι επικουρικός και αυτόν το ρόλο υπηρετεί καθημερινά.

Παρ' όλα αυτά, πολλά από τα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή του Νομάρχη προς τον βουλευτή, ήδη βρίσκονται σε φάση υλοποίησης όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών με κονδύλι που ξεπερνά τα 900.000 ευρώ, η έλευση του μικροβιολόγου κ. Ζάρα στο νομαρχιακό μας νοσοκομείο, η μόνιμη πλέον μικροβιολόγος κα Παλαμούλη, η καρδιολόγος κα Γεροστάθου από επικουρική έγινε μόνιμη, καθώς και 12 νέες νοσηλεύτριες με το πρόγραμμα stage.Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη ενός βοηθού μάγειρα και δύο τραπεζοκόμων

Έχει ήδη εγκριθεί η αύξηση 40 οργανικών θέσεων για την Αστυνομική Δ/νση του νομού μας, ενώ οι πρώτοι 16 έρχονται στην Κεφαλονιά την 1η Ιουνίου.

Είναι γεγονός πλέον η ενίσχυση των πυρόπληκτων Δήμων, όπως είναι γεγονός και η οριστική απόφαση για το μη κλείσιμο των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σε άλλους Νομούς της χώρας μας.

Όμως, κ. Συντονιστά, ο βουλευτής δεν κάνει μελέτες, ούτε αναθεωρεί τις ζώνες οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ), ούτε πολεοδομεί. Αυτά είναι αρμοδιότητα του Α' και Β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης νε μελετήσουν, να τα αποφασίσουν και μετά εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να καταθέσουμε τις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες για την υλοποίηση τους.

Εν κατακλείδι το ΠΑΣΟΚ, ο Συντονιστής του και οι υποβολείς του προσπαθούν στα νησιά μας να εκπονήσουν ένα όμορφο, πλην όμως παλιό απαρχαιωμένο, γνωστό και ξεπερασμένο κόλπο. Στέλνουμε στο βουλευτή ένα γράμμα με δεκάδες αιτήματα που έχουν χρόνο προέλευσης το 1821 και του ζητάμε "εδώ και τώρα" να τα λύσει, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να λυθούν διότι δεν είναι θαυματοποιός αφενός και αφετέρου δεν έχει αντικειμενικά το χρόνο να τα λύσει. Έτσι εμείς θα έχουμε την δυνατότητα με τα λιβελογραφήματα μας να τον εγκαλέσουμε για αυτά…

Αυτά τα κόλπα κύριοι, τα γνωρίζει η κοινωνία των νησιών μας και δεν έχουν χώρο σε μία σύγχρονη πατρίδα με νοήμονες και βαθιά πολιτικοποιημένους πολίτες.

Δεν σας πιστεύει κανένας και γίνεσθε περίγελοι όταν λέτε ότι για την φέτα, για την Γέφυρα, για το Λιμάνι, για την Κρανιά, για το απολίθωμα της Μαρίνας Αργοστολίου, για τις ΖΟΕ, για την κατάντια του Νοσοκομείων, για το κτίριο της Αστυνομίας, για την έλλειψη των σχολείων, για το άθλιο οδικό δίκτυο, για τα χαμένα χρήματα από το Γ' ΚΠΣ, για το κτηματολόγιο, για τα δίκτυα υψηλής τάσης της ΔΕΗ, για τη στελέχωση του κράτους στο νομό μας και τόσα άλλα φταίει η ΝΔ και ο Αλ. Παρίσης.

Αν θέλετε πραγματικά να δείτε ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά την επόμενη φορά που θα μαζευτείτε στο Ρεγγίνα κοιταχθείτε μεταξύ σας και είμαστε σίγουροι ότι ανάμεσα σας θα αναγνωρίσετε όλους αυτούς, που είχαν την ευθύνη του τόπου μας, επί δυόμισι δεκαετίες τώρα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το κατάντημα μιας μεγάλης παράταξης, σε ένα ιστορικό νομό, που προσπαθεί να πλήξει το βουλευτή για το χιούμορ του σε σχέση με το ασυμβίβαστο που ισχύει για τους βουλευτές, καθώς επίσης με παραπολιτικά κουτσομπολιά εφημερίδων που έτσι και αλλιώς, λίγο -πολύ, για όλους γράφονται.

Αν αυτός είναι ο σύγχρονος πολιτικός λόγος που ευαγγελίζεται ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, τότε τους τον χαρίζουμε!!!

Τους αφήνουμε στη μοναξιά της φθηνής αντιπολίτευσης, του άθλιου και απαρχαιωμένου πολιτικού λόγου, της προσβολής της νοημοσύνης των πολιτών και της απλοποίησης των βαριών ευθυνών, που ιστορικά έχουν για το κατάντημα των νησιών μας, εμείς προχωράμε μπροστά, καταθέτουμε καθημερινά τις δυνάμεις υπηρετώντας τον τόπο μας, τα προβλήματά του, τους πολίτες, πασχίζοντας με όραμα για την προοπτική του.

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και τους εκφραστές του αφήνουμε το ρόλο του αστυνόμου Σαΐνι να παρακολουθούν την καθημερινότητα του βουλευτή σε πόσες "πίττες" και σε ποιες εκδηλώσεις προλαβαίνει να πηγαίνει από τις εκατοντάδες που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Κεφαλονιά και να τον εγκαλούν γιατί δεν πρόλαβε να πάει σε όλες.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης προχωράει μπροστά έχοντας εγκαινιάσει ένα νέο και χωρίς ιστορικό προηγούμενο μοντέλο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με βασικό χαρακτηριστικό την καθημερινή επαφή με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, ένα μοντέλο που είναι ζητούμενο για όποιον θέλει να πολιτεύεται ανθρωποκεντρικά, ενώ παράλληλα έχει όραμα, έχει στόχους και καθημερινά υλοποιεί βήμα προς βήμα στο νομό μας τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά.

Αυτό φαίνεται να τρομάζει τους αντιπάλους του, τους αναγκάζει να καταφεύγουν σε αήθεις και παλαιοκομματικές επιθέσεις, πλην όμως αυτό δεν μπορεί να καταστεί ικανή και αναγκαία συνθήκη με στόχο το σταμάτημα της πορείας των νησιών μας προς το μέλλον.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»