Τι γράφει ο ξένος τύπος. από καθημερινή


HERALD TRIBUNE

Τα συμφέροντα της Δύσης

Κοιτάξτε στα μάτια στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό που θα διακρίνετε είναι ένα σπινθηροβόλο άνδρα, καλά εκπαιδευμένο από την KGB, ο οποίος δεν ανέχεται να αφήσει το παραμικρό στην τύχη του, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η πρόσφατη δυσάρεστη στροφή της προεκλογικής εκστρατείας στη Ρωσία: η διά της βίας απομάκρυνση από τον αγώνα του πρώην πρωθυπουργού Μ. Κασιάνοφ με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν νομότυπες οι υπογραφές που συγκέντρωσε για να δικαιολογήσει την υποψηφιότητά του;

Αυτοί που «στήνουν» τις εκλογές προσπαθούν να το κάνουν κομψά. Τον Πούτιν λίγο τον ενδιαφέρει. Ακόμη κι αν μπορούσε εύκολα να κερδίσει με δίκαιο τρόπο τις εκλογές, πάλι δεν θα τις άφηνε στην τύχη τους. Οι επικριτές του και οι πιθανοί αντίπαλοί του αντιλαμβάνονται τώρα ότι, αν τον προκαλέσουν, θα αντιμετωπίσουν «νομικές παρενοχλήσεις».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές νικητής θα αναδειχθεί ο εκλεκτός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Και ήδη ο πιστός Μεντβέντεφ έχει δεσμευτεί να ορίσει πρωθυπουργό τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σημειωτέον ότι εκτός κούρσας έχει τεθεί και ο γνωστός βετεράνος στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ. Ενας περισσότερο πραγματιστής ηγέτης θα σταματούσε εδώ. Οι δυτικοί ηγέτες πάντα δικαιολογούσαν τον Πούτιν. Η Ουάσιγκτον χρειάζεται τη βοήθεια της Μόσχας στο Ιράν και η Ευρώπη χρειάζεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αρα, πολύ λίγος χώρος περισσεύει για τη δημοκρατία που προσπαθεί να γεννηθεί στη Ρωσία, μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»