Η ερωτική ιστορία που μοιάζει με εκείνην του Πούτιν


The New York Times

Συναντιούνται για πρώτη φορά στο Λένινγκραντ, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του. Εκείνη είναι αεροσυνοδός. Μετακομίζουν στη Γερμανία, όπου ο κ. Πούτιν εργαζόταν κάποτε ως πράκτορας της KGB. Είναι πολύ ερωτευμένοι.

Αλλά ο δρόμος της ζωής είναι σπαρμένος με εμπόδια. Εκείνη τραυματίζεται σοβαρά σ’ ένα τροχαίο. Μια τρομερή φωτιά ξεσπά στο σπίτι τους απειλώντας τη ζωή των δύο τους κοριτσιών. Ευτυχώς, εκείνος, προετοιμασμένος για κάθε πρόκληση, ορμά στις φλόγες και σώζει τις κόρες. Αφού ξεπερνούν τόσες και τόσες τρικυμίες, φθάνουν τελικά στη Μόσχα, έτοιμοι να επωμιστούν τα βάρη της Ιστορίας. Με φόντο τους σωματοφύλακες, εκείνος της λέει: «Ξέρω είναι δύσκολη αυτή η μοίρα». Στην επόμενη σκηνή, εκείνη αναπαύεται σ’ ένα πολυτελές δωμάτιο, ρωτώντας: «Αυτή είναι λοιπον η προεδρική σουίτα;»

Ο τίτλος της ταινίας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι «Μια ερωτική ιστορία. Τα απομνημονεύματα του Πούτιν». Ο παραγωγός, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι το δημιούργημά του ουδεμία σχέση έχει με τον Ρώσο πρόεδρο και τη σύζυγό του Λιουντμίλα. Φυσικά, υπήρξε πράκτορας στη Γερμανία και εκείνη αεροσυνοδός. Φυσικά, ο κ. Πούτιν έσωσε τις κόρες του από μια φωτιά. Αλλά όχι, «η ιστορία δεν είναι για τον Πούτιν». «Για πρώτη φορά έχουμε την ευκαιρία δούμε από κοντά τη ζωή ενός πολιτικού», έγραφαν τα διαφημιστικά φυλλάδια για την ταινία, που διανεμήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Επίσημος τίτλος; «Αυτό το φιλί είναι of the record».

Οι δημοσιογράφοι διερωτώνται τώρα εάν η προγραμματισμένη ημερομηνία για την έναρξη των πωλήσεων της ταινίας, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχει σχέση με τις εκλογές της 2ας Μαρτίου, οπότε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, εκλεκτός του κ. Πούτιν αναμένεται να κερδίσει με διαφορά.

«Οχι», επέμεινε ο παραγωγός, Ανατόλι Βοροπάγεφ. «Εάν ο πρωταγωνιστής, Αντρέι Πάνιν δεν ήταν ξανθός και ήταν καστανός όλοι θα λέγανε ότι φτιάξαμε την ιστορία του Μεντβέντεφ». Ο κ. Πάνιν, όμως, μοιάζει εκπληκτικά με τον προέδρο. Η ταινία δεν θα προβληθεί στους κινηματογράφους, θα πωληθεί μόνο ως DVD και ο επίσημος στόχος της είναι να «υμνήσει τις οικογενειακές αξίες». Περιλαμβάνει τουλάχιστον μία ερωτική σκηνή: «Φοβάμαι για σένα», λέει εκείνος. «Φοβάμαι χωρίς εσένα», απαντά εκείνη. Και τότε τη φιλά τρυφερά στον ώμο. kathimerini.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»