Κορυφώνεται η αγωνία


«Ψαλιδισμένο» προβάδισμα Χίλαρι έναντι Ομπάμα, λίγο πριν την «σούπερ Τρίτη»
Χίλαρι και Μπάρακ κοιτούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup. Η γερουσιαστής συγκεντρώνει 44%, έναντι 41% για τον Μπάρακ Ομπάμα.

Εάν ληφθεί υπόψη το περιθώριο λάθους των τριών μονάδων, φαίνεται πως ο νεαρός γερουσιαστής του Ιλινόι ωφελείται περισσότερο από την αποχώρηση του τρίτου υποψηφίου, Τζον Έντουαρντς.

«Η ανάλυση αυτής της καθημερινής δημοσκόπησης δείχνει τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα πιο κοντά από ποτέ αν λάβει κανείς υπόψη όλες τις έρευνες του Ινστιτούτου από τις αρχές του 2008» αναφέρεται σε ανακοινωθέν του Gallup.

Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών που περιελάμβαναν ακόμη τον Τζον Έντουαρντς, η Κλίντον ερχόταν πρώτη με 42%, ακολουθούμενη από τον Ομπάμα (36%) και τον Έντουαρντς (12%).

Εν τω μεταξύ, οι Times του Λος Αντζελες ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν τον Ρεπουμπλικανό Τζον Μακέιν και τον Δημοκρατικό Μπάρακ Ομπάμα για τις προεδρικές εκλογές.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1972 που η εφημερίδα παίρνει θέση για τους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών.

Η φιλελεύθερη εφημερίδα, η μεγαλύτερη στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ανέφερε πως ο συντηρητισμός του Μακέιν «αν και δεν είναι πάντα της αρεσκείας μας, είναι τουλάχιστον αυθεντικός».

Οι Times με 2,2 εκατομμύρια αναγνώστες τις καθημερινές και 3,2 εκατομμύρια τις Κυριακές, ανέφερε πως ο Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν και οι δύο ισχυροί υποψήφιοι, αλλά ο Ομπάμα «είναι πιο πολύ συγκεντρωμένος στο να οδηγήσει τη χώρα στην αλλαγή».

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»