Τηλεμαχία των Δημοκρατικών στη Καλιφόρνια

Τηλεμαχία των Δημοκρατικών στη Καλιφόρνια

01-02-2008


AP Clinton Obama Debate

Σε τηλεοπτική αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, την Πέμπτη το βράδυ, οι δύο εναπομείναντες διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλλαρυ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισαν τις μεταξύ τους διαφορές στην πολιτική που σκοπεύουν να ακολουθήσουν εάν αναδειχθούν στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Ομπάμα και η κ. Κλίντον αντάλλαξαν απόψεις γύρω από θέματα όπως η εθνική ασφάλεια και η κρίση που έχει εκδηλωθεί στον τομέα στεγαστικών δανείων και αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ.

Η Γερουσιαστής Κλίντον υποστήριξε ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα ενιαίο πρόγραμμα υποχρεωτικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους, το οποίο, όπως λέει, θα μειώσει το σημερινό κόστος, ενώ ο Γερουσιαστής Ομπάμα εισηγείται την υιοθέτηση ενός εθελοντικού προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

California Governor Arnold Schwarzenegger, left, smiles, following his endorsement of Republican presidential hopeful John McCain in Los Angeles, 31 Jan 2008

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολτ Σβαρτσενέγκερ, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του επίσης Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, Τζον Μακέην. Σε εκδήλωση στο Λος Άντζελες ο Κυβερνήτης Σβαρτσενέγκερ εξήρε τον κύριο Μακέην ως ηγέτη που μπορεί να συνεργάζεται με πολιτικούς αντιπάλους του.

Η υποστήριξη αυτή που ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια έδωσε στον Γερουσιαστή από την Αριζόνα, θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στο προβάδισμα του κυρίου Μακέην και να του επιτρέψει να αυξήσει την διαφορά που τον χωρίζει από τον άλλο κύριο διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μίττ Ρόμνεϊ.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»