η μεγάλη απόδραση των Δανών από την ΑΤΤΆΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Η μεγάλη απόδραση των Δανών από την Αττάλεια στη Ρόδο

Η μεγάλη απόδραση των Δανών από την Αττάλεια στη Ρόδο
3
εκτύπωση  

Ισως να πέρασε απαρατήρητο, αλλά την Κυριακή υπήρξε μια μεγάλη «απόδραση» δανών τουριστών από την Αττάλεια στη Ρόδο. Απόδραση που έγινε με κινηματογραφικά πρότυπα, λόγω του πραξικοπήματος. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Οι δανοί τουρίστες είχαν κλείσει εδώ και καιρό τις διακοπές τους στα τουρκικά παράλια. Πού να φαντάζονταν ότι θα γινόταν απόπειρα πραξικοπήματος και ότι ο Ερντογάν θα επέβαλλε, όταν επικράτησε, τον δικό του νόμο. Ετσι, όταν τα αεροσκάφη (της εταιρείας Primera) τους προσγειώθηκαν στην Αττάλεια και στο Ντάλαμαν, αρνήθηκαν να παραμείνουν στην Τουρκία, συνέχισαν οδικώς το ταξίδι τους έως τα τουρκικά παράλια και από εκεί ακτοπλοϊκώς έφτασαν στη Ρόδο. Στο νησί των Ιπποτών τότε άρχισε μια γιγαντιαία επιχείρηση για να τους βρουν καταλύματα, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα και δεν μπορούσαν να τους φιλοξενήσουν. Τελικά βρέθηκαν δωμάτια και οι Δανοί θα παραμείνουν στο νησί έως την Κυριακή. Τα αεροπλάνα τους θα έρθουν από τη Δανία για να τους επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Εσπασε μια γαλάζια παράδοση
Αν και οι Κυρ. Μητσοτάκης και Ευ. Μεϊμαράκης (που είχαν να μιλήσουν μεταξύ τους για ένα εξάμηνο) συμφώνησαν να μη βγει τίποτα προς τα έξω από τη συνάντηση διαρκείας 120 λεπτών (από όπου και η φωτογραφία) που είχαν στα γραφεία του προέδρου του κόμματος, παρά μόνον ότι έγινε σε καλό κλίμα, έμαθα και σας μεταφέρω τα παρακάτω: Το σημαντικότερο που επετεύχθη στη συνάντηση αυτή ήταν ότι έσπασε μια παράδοση δεκαετιών που ταλάνιζε το γαλάζιο στρατόπεδο. Ο νικητής των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος να διαγράφει τον... ηττημένο διεκδικητή. Και αυτό συνέβη όταν ο Κων. Μητσοτάκης διέγραψε τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Κ. Καραμανλής τον Γ. Σουφλιά, οΑντ. Σαμαράς την Ντόρα Μπακογιάννη. Ε, λοιπόν, αυτή η παράδοση έλαβε τέλος και Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης συνομίλησαν πολιτισμένα και έβαλαν πλάνα για την πορεία του κόμματος προς την εξουσία. Αλλωστε, όπως έμαθα, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί τον κ. Μεϊμαράκη «χρήσιμο και έμπειρο» που μπορεί να προσφέρει.


Η πάλαι ποτέ ισχυρή περιφέρεια του ΣΥΡΙΖΑ
Σε πολλές περιοχές της Β' Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ένα ζηλευτό ποσοστό που πολλές φορές ξεπερνούσε και το 42%. Αυτό όμως είναι παρελθόν, γιατί στις περιοχές αυτές, όπως Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, οι συριζαίοι βουλευτές έχουν εξαφανιστεί και ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι οργισμένος. Οργισμένος με τα ψέματα που άκουσε και με τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και με τους φόρους που πληρώνουν και με τον ΕΝΦΙΑ που αυξήθηκε και με τα μαγαζιά που έβαλαν λουκέτο και με την ανεργία που αυξήθηκε. Οι βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούνται όπου κι αν εμφανιστούν ανεπιθύμητοι. Ενας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε την περασμένη εβδομάδα να επισκεφθεί καφενεία και χώρους δουλειάς στο Περιστέρι, έλεγε σε συναδέλφους του βουλευτές στο καφενείο της Βουλής ότι το μόνο που βρήκε ήταν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που του δήλωναν... κοψοχέρηδες!

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει... Αριστερά
Η οργή του κόσμου για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε μέρα με τη μέρα να γίνεται πιο αισθητή ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφήστε που, όπως μου έλεγε φίλος μου γιατρός, ορισμένοι θυμήθηκαν το πάλαι ποτέ σύνθημα του «Αλλαγής» του Ανδρέα Παπανδρέου«ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και το μετέτρεψαν στο «ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει... Αριστερά». Ετσι θα λένε όταν και όποτε οι λεγόμενοι αριστεροί χάσουν την εξουσία.

Ο παθολόγος του Κοινοβουλίου

Μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα σε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έναν ανεξάρτητο (καλύτερα να μην αποκαλύψω τα ονόματά τους για να μην τους εκθέσω- εκτός εάν θελήσουν να το διαψεύσουν) η θερινή άδεια τριών εβδομάδων που έλαβε, όπως δικαιούται ο παθολόγος του Κοινοβουλίου. Ο γιατρός άφησε αντικαταστάτη, όπως ο κανονισμός ορίζει, έναν  άλλον γιατρό, όχι όμως παθολόγο (αφού δεν υπάρχει άλλος), αλλά έναν...καρδιολόγο. Τυπικώς ο γιατρός ήταν εντάξει. Ελα όμως που αυτό δεν άρεσε στους βουλευτές που ζητούσαν παθολόγο. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ηθελαν οι βουλευτές ένα χαρτί από τον παθολόγο, επειδή έληγε η άδεια...οπλοφορίας τους. Ο καρδιολόγογος δεν είχε τέτοιο εκ του νόμου δικαίωμα. Και η πιστοποίηση του παθολόγου ήταν απαραίτητη. Φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν, πλην όμως δεν εισακούστηκαν και έτσι αναγκάστηκαν να βρουν άλλον παθολόγο, εξωτερικό να τους δώσει το πιστοποιητικό, πληρώνοντας όμως! Ετσι αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν ακόμα βουλευτές που οπλοφορούν! Κι ας τους διαθέτει η πολιτεία, φρουρά και αστυνομικά αυτοκίνητα.

Πωλούνται οι ιδεολογίες;

Χρειάστηκε μια φράση του ανεξάρτητου βουλευτή και εκ των επικεφαλής του κόμματος «Δημοκρατική Ευθύνη» Χάρη Θεοχάρη για να δημιουργηθεί ένταση στο Κοινοβούλιο, την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Ο κ. Θεοχάρης γυρνώντας προς το μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους είπε: «Εσείς δεν είστε καν Αριστεροί. Κατά λάθος λέγεστε Αριστεροί, έχετε πουλήσει τα πάντα, ακόμα και την ιδεολογία σας».Σαν ελατήριο πετάχτηκε από τη θέση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (που το 1987 είχε εκλεγεί στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ) και με έντονο ύφος του είπε: «Τι είναι αυτά που λες; Πού τα βρήκες και τα λες;», αλλά ο κ. Θεοχάρης έκανε πως δεν τον άκουσε και επέμεινε ότι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ πούλησαν την ιδεολογία τους.

Η προσωρινή Πρόεδρος της Πειραιώς


Η  νομικός από το Ηράκλειο της Κρήτης, Χαρίκλεια Απαλαγάκη, πριν από την εκλογή της στη θέση της προσωρινής προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς (έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΣ), διετέλεσε εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς το 2001. Παρείχε τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK μεταξύ 2002 και 2003, και υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2013, οπότε έγινε εκτελεστικό μέλος (εντεταλμένη νομική σύμβουλος με αρμοδιότητα τη διοικητική και νομική εποπτεία των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου). Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ανόβερου της Γερμανίας και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Από το 2005 είναι καθηγήτρια στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου, του ΑΠΘ, μέλος της Νομικής Επιτροπής αυτού, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, γνωρίζει γερμανικά και αγγλικά και μετέχει σε επιστημονικές ενώσεις και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές εσωτερικού και εξωτερικού.

 Ρήξη στις σχέσεις Ζωής- Ραχήλ


Ναι συνέβη κι αυτό. Δεν πρόλαβε καλά- καλά να συσταθεί το κόμμα και σημειώθηκε η πρώτη ρήξη.  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου , της «Πλεύσης Ελευθερίας» αρχίζει να απομακρύνεται από την πιο στενή έως τώρα συνεργάτιδά της, την Ραχήλ Μακρή. Τα «έσπασαν» είπαν μερικοί, «μπήκαν καινά δαιμόνια ανάμεσά τους», είπαν άλλοι. Η ίδια Ραχήλ δεν λέει ακόμα τίποτα αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι κάτι συνέβη. Μου λένε ότι διαμαρτυρήθηκε στην κυρία Κωνσταντοπούλου πως είχε δεχθεί λεκτικές επιθέσεις στο διαδίκτυο από άλλες συνεργάτιδες της Ζωής (και ότι η Πρόεδρος δεν αντέδρασε) ότι  δέχθηκε πιέσεις να την απομακρύνει από το κόμμα γιατί βλάπτει την εικόνα της «Πλεύσης Ελευθερίας». Γεγονός είναι ότι στην τελευταία εκδήλωση του κόμματος η Ραχήλ δεν παρέστη (ούτε καν προσεκλήθη) και προτίμησε να μείνει στο σπίτι της.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»