ΠΡοσφυγονήσια /ΘΈΛΕΙ η Εναλλακτική για τη Γερμανία

Πολιτική

"Προσφυγονήσια" θέλει η "Εναλλακτική για τη Γερμανία"

Το ξενοφοβικό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" ξαναχτυπά: η πρόεδρός του Φράουκε Πέτρι θέλει να μεταφέρει πρόσφυγες σε ένα ή περισσότερα νησιά εκτός Ευρώπης, για να τους απομακρύνει από τη Γερμανία.
Για μία ακόμη φορά η Πέτρι εκπλήσσει με τις προτάσεις της. Μιλώντας στην εφημερίδα Bild προτείνει να μεταφέρονται σε νησιά εκτός Ευρώπης πρόσφυγες, των οποίων έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου, αλλά και εκείνοι που εισέρχονται παράτυπα στην Ευρώπη. Στα νησιά αυτά, που θα τελούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι άνδρες θα διαχωρίζονται από τις γυναίκες και τις οικογένειες με παιδιά, κάτι που είναι ασφαλέστερο και πιο οικονομικό, υποστηρίζει η Πέτρι. Παράλληλα, προτείνει να ιδρυθεί μία «Υπηρεσία Επαναπροώθησης» η οποία θα προωθεί τους πρόσφυγες σε αυτά τα νησιά, απομακρύνοντάς τους από τη γερμανική επικράτεια.
Επιπλέον η αρχηγός του ξενοφοβικού κόμματος ζητεί την κατάργηση της συμφωνίας με την Τουρκία και την εντατικοποίηση των απελάσεων. Πρότυπο της Πέτρι αποτελεί η Αυστραλία, που εκτοπίζει τους πρόσφυγες στη νήσο Ναουρού στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και στην Παπούα-Νέα Γουϊνέα. Την υποστήριξή του σε μία λύση τύπου Αυστραλίας έχει εκφράσει και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.
Αναβρασμός στο κόμμα της Πέτρι
Διαφωνίες με τον συμπροεδρεύοντα Γιεργκ Μόιτεν
Διαφωνίες με τον συμπροεδρεύοντα Γιεργκ Μόιτεν
Οι προτάσεις Πέτρι έγιναν με φόντο την κομματική ημερίδα της "Εναλλακτικης για τη Γερμανία" (AfD) στην πόλη Κάσελ που έγινε την Κυριακή με κλειστές πόρτες, χωρίς κάμερες και δημοσιογραφική κάλυψη. Ο λόγος είναι προφανής: η AfD σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες, καθώς η κομματική οργάνωση της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει διασπαστεί, οι συμπροεδρεύοντες Φράουκε Πέτρι και Γιεργκ Μόιτεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, ενώ μεγάλο μέρος των οργανωμένων μελών ζητούν την απομάκρυνση και των δύο, ώστε να εκλεγεί νέα ηγεσία σε έκτακτο συνέδριο. Μετά από διαβουλεύσεις έντεκα ωρών, το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να μην γίνει τελικά το έκτακτο συνέδριο.
Όλα αυτά δεν εμποδίζουν την "Εναλλακτική για τη Γερμανία" να διατηρεί τα ποσοστά της. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα παραμένει στάσιμο στο 9% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία ωστόσο, όπου γίνονται τοπικές βουλευτικές εκλογές στις 4 Σεπτεμβρίου, το κόμμα της Φράουκε Πέτρι συγκεντρώνει 19% και βρίσκεται μόλις 4 με 5 μονάδες πίσω από τους χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και τους σοσιαλδημοκράτες (SPD). Η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου εκτιμά ότι, αν συνυπολογιστούν τα συνήθη σφάλματα των δημοσκοπήσεων, η "Εναλλακτική για τη Γερμανία" δεν αποκλείεται να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις τοπικές εκλογές.
DPA, Die Welt, Bild, Γιάννης Παπαδημητρίου

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc