Αρνείται την επιστροφή της Μόρφουη κατοχική ψευδοκυβέρνηση

Αρνείται την επιστροφή της Μόρφου η κατοχική ψευδοκυβέρνηση

Σχολιάζοντας σχετική δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου
Αρνείται την επιστροφή της Μόρφου η κατοχική ψευδοκυβέρνηση
εκτύπωση  

Με προκλητικό τρόπο η ψευδοκυβέρνηση στις κατεχόμενες περιοχές απέκλεισε επιστροφή της Μόρφου ως μέρος της λύσης του Κυπριακού, με ανακοίνωσή του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών» της, που εκδόθηκε ανήμερα της σημερινής επετείου κατάληψης της κατεχόμενης πόλης από τους Τούρκους το 1974.
Σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι δεν τίθεται θέμα επίλυσης του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και με διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων, το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση, ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής της κατεχόμενης πόλης στους Ελληνοκυπρίους.
«Ενόσω συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης, είναι άτοπο να παρατίθενται παράλογα αιτήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων.
Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι τέτοιες δηλώσεις καταδεικνύουν ότι ο βασικός σκοπός των Ελληνοκυπρίων δεν είναι η λύση, ισχυριζόμενο ότι στόχος των διαπραγματεύσεων, δεν είναι η επιστροφή εδαφών, αλλά η συζήτηση της πιθανότητας εδαφικών ρυθμίσεων όπου είναι αναγκαίο.
Έκανε επίσης αναφορά σε τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση χωρίς τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»