Ελληνικό:Μια αρχαιολογική ιστορία για ανθρώπους και ποντίκι........

Σαββατοκύριακo
20-21  Αύγουστος 2016
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2162RSS FEED
Ελληνικό: Μια (αρχαιολογική) ιστορία για ανθρώπους και ποντίκια στην υπηρεσία του Σχεδίου
20/08/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα γεγονότα περί την επένδυση στο Ελληνικό – με την αρχαιολογική υπηρεσία να αυτογελοιοποιείται εμφανιζόμενη να ενδιαφέρεται ξαφνικά για «νεότερα μνημεία» τα οποία μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν κατοικίες αρουραίων και σήμερα άθλια καταλύματα ανθρώπων– αποδεικνύουν πως το Σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Ό,τι κι’ αν είπαν μετά (το ΥΠΠΟ, ο κ. Φλαμπουράρης, η κ. Γεροβασίλη), προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποτελούν φληναφήματα που δεν καλύπτουν την πραγματικότητα.
Άλλωστε, χρόνια τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί την καταστροφή του Ελληνικού χωρίς να λέει κουβέντα.
Το ίδιο και οι αρχαιολόγοι και άλλοι ειδήμονες, που ξαφνικά θυμήθηκαν «τη μεγάλη αρχιτεκτονική, ιστορική και τεχνικά αξία των κτιρίων του» - το κέλυφος του αρχικού κτιρίου, ο παλαιός πύργος ελέγχου, το αγγλικό υπόστεγο, γνωστό ως «παγόδα».
Ούτε έχει καμιά λογική αυτά που λένε ο κ. Φλαμπουράρης και οι άλλοι πως η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου ήταν μέσα στη συμφωνία για την πώληση του Ελληνικού και επομένως ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Διότι αν ήταν μέσα στη συμφωνία, ας την έκαναν χωρίς έγγραφα και αιτήματα για απόψεις ακόμη και του υπουργείου Άμυνας (πού κολλάει δεν καταλάβαμε, αλλά φαίνεται ότι ο κ. Καμμένος πάει με όλα…)
Επιπλέον, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να αναφέρεται στο ίδιο το έγγραφο. Να έλεγε δηλαδή πως «ενόψει της αξιοποίησης και στο πλαίσιο της συμφωνίας…».
Διαφορετικά, το μόνο αποτέλεσμα ήταν να σταλεί το λάθος μήνυμα στους ανά τον κόσμο επενδυτές (εκεί αυτοί συμφωνούν, πωλούν και μετά το κηρύσσουν αρχαιολογικό χώρο)…
Η πραγματικότητα (την οποία όλοι -ή σχεδόν όλοι - αρνούνται να δουν) είναι πως για την Ελλάδα είχε εκπονηθεί ένα σχέδιο καταστροφής, ένα σχέδιο εξόδου από το ευρώ και την Ευρώπη, το οποίο ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος.
Είναι σαφές ότι το Σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Ούτε ήταν δυνατόν, αφού ο τελικός σκοπός του είναι η καταστροφή της ίδιας της Ευρώπης.
Παίζουν τη χώρα στα ζάρια, παριστάνουν συνεχώς τους επαναστάτες, κλαίνε (βλέπε Σπίρτζης για το τίμημα του Ελληνικού), διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις και κάνουν ότι τσακώνονται μεταξύ τους, επαναλαμβάνουν (βλέπε Σκουρλέτης) πως αυτό δεν είναι το δικό τους πρόγραμμα, αλλά εξαναγκάστηκαν, τα βάζουν με το ΔΝΤ, μετά τα βρίσκουν με το ΔΝΤ και τα βάζουν με το Βερολίνο.
Τελικά, υπογράφουν τα πάντα – μνημόνια, συμφωνίες, μέτρα, φόρους, ό,τι νάναι.
Γιατί το κάνουν; Γιατί κάθε φορά στριμώχνονται, ενώ δεν έχουν ακόμη προετοιμαστεί πλήρως για το «μεγάλο βήμα» - έχοντας εξασφαλίσει πως δεν θα πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο.
Καραδοκούν, όμως. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν.
Δηλαδή, υπογράφουν αναζητώντας την ευκαιρία για να τα βροντήξουν, να την κοπανήσουν από το ευρώ και να εφαρμόσουν το λατινοαμερικάνικο μοντέλο που τόσο αγαπούν και εκθειάζουν.
Στο μεταξύ, κάνουν ό,τι μπορούν για να φθάσουν στην ενεργοποίηση του «κόφτη» - αυτή θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να την κοπανήσουν.
Σαμποτάρουν τις επενδύσεις, εμποδίζουν τις αποκρατικοποιήσεις, καταστρέφουν τον τουρισμό και επομένως το ΑΕΠ της χώρας.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο «κόφτης» θα έλθει μοιραία.
Προφανώς αυτός είναι ο σκοπός τους.
(Να δούμε τότε από πού θα πληρώνονται οι υπεύθυνοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας).
Αυτή είναι η αλήθεια!
Και όποιος δεν την βλέπει θα βρεθεί προ δυσάρεστων εξελίξεων…

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc