ΣΥΝΈΔΡΙΟ εικονικής πραγματικότητας


Συνέδριο εικονικής πραγματικό­τητας

Συνέδριο εικονικής πραγματικό­τητας
Share2
εκτύπωση  

Με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας μοιάζουν τα όσα ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο (πολυδιαφημιζόμενο) Συνέδριο του κόμματος και κυρίως όσα πρόκειται να πει στην ομιλία ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Σίγουρα για τους περισσότερους συριζαίους (και όχι μόνον) συνέδρους που συγκεντρώνονται στο Φάληρο, στο γήπεδο του τάε κβον ντο, θα ήταν μια χαρούμενη νύχτα, καθώς ο «αρχηγός» τους θα αναφερθεί στις «επιτυχίες» της κυβέρνησής του, που έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να σωθεί η χώρα. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα στο γήπεδο μοιάζει με αναλαμπή λίγο πριν από τη μεγάλη κατηφόρα που έρχεται για την κυβέρνηση με το πάλαι ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αλήθεια, δεν θα ήταν ένα βήμα προς τον πολιτικό πολιτισμό εάν ο κ. Τσίπρας στον απολογισμό του έλεγε και ένα συγγνώμη για όποια λάθη έγιναν; Ετσι, για την τιμή της Αριστεράς.
nnn
Και αφού έγινε λόγος για «τιμή», μήπως μπορεί κανείς από το κυβερνών κόμμα να μας πληροφορήσει πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για την αφισορρύπανση στους δρόμους της Αττικής; Τόσο πολλές αφίσες που διαφήμιζαν το Συνέδριο με τη φωτογραφία του Αλ. Τσίπρα είχαν να εμφανιστούν από την προεκλογική περίοδο και απ' αυτό το αξέχαστο (για όλους μας) δημοψήφισμα. Πού βρέθηκαν τόσα χρήματα; Από την κρατική επιχορήγηση ή από κανένα δάνειο; Στην Κηφισίας, για παράδειγμα, κάθε κολόνα της ΔΕΗ είχε και μια αφίσα. Ματαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κατέβαζε τις αφίσες. Οι «λεβέντες» του ΣΥΡΙΖΑ τις ξανανέβαζαν και διαμαρτύρονταν από πάνω στον δήμαρχο: «Η δημοτική αρχή έχει πάθει αχρωματοψία, εφαρμόζουμε όλα όσα προβλέπονται. Κάποιοι θα πρέπει να σεβαστούν την πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος ως απάντηση των κατηγοριών που του απηύθυναν οι Συριζαίοι επειδή τους κατέβαζε τις αφίσες.

Πού είναι ο Ιγκλέσιας;
Τελικά ο Ιγκλέσιας των Podemos που ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε προσωπικά για να έρθει και να χαιρετήσει το Συνέδριο, δεν ήρθε. Εστειλε όμως εκπρόσωπο. Ποιον; Τον υπεύθυνο των διεθνών σχέσεων των Podemos Pablo Bustinduy, ενώ την Ενωμένη Αριστερά εκπροσώπησε η Marga Ferre. Η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία ήρθε από την Ιταλία και περιλαμβάνει από την Κομμουνιστική Επανίδρυση έως και την Κίνηση... «Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' altra Europa con Tsipras). Από τη Ρωσία εκπρόσωπος του κόμματος Δίκαιη Ρωσία, από τη Βραζιλία εκπροσωπήθηκε το Κόμμα Εργασίας της Ρούσεφ και του Λούλα. Επίσης ήρθε εκπρόσωπος του κόμματος των Σαντινίστας, του Απελευθερωτικού Μετώπου του Ελ Σαλβαδόρ, η παλαιστινιακή Φατάχ, αλλά και το Δημοκρατικό Μέτωπο της Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης καθώς και το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Από τη Γερμανία εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke και εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών της Τουρκίας και ο πρόεδρος του κόμματος των Κούρδων της Συρίας. Επίσης ο εθνικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και εκπρόσωπος της ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς και του ΚΚ Ισπανίας.
Τρία καυτά κουίζ
Σας έχω μερικά κουίζ που ταιριάζουν γάντι με τα όσα συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή:
l Ποιος επιφανής βουλευτής, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που εξετάζει τα δάνεια των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων πήρε α λα μπρατσέτα εκδότη τοπικής εφημερίδας της Πελοποννήσου και τον πήγε στη διοίκηση μεγάλης συστημικής τράπεζας απαιτώντας διαφημιστικά κονδύλια; Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν γιατί απλούστατα δεν είναι όλοι επιρρεπείς στον συνήθη εκβιασμό που ασκεί ο συγκεκριμένος, ταλαντούχος και ευέλικτος βουλευτής.
l Ποιος επιφανής βουλευτής, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που έκανε τον κόσμο άνω-κάτω με τις καταγγελίες του για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν τόσο απρόσεκτος και τόσο βιαστικός να ρίξει τη χολή του στους... διαπλεκόμενους που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή εναντίον του... εαυτού του; Και ξέρετε γιατί; Επειδή στη λίστα με τις χορηγίες που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ περιλαμβανόταν και εταιρεία στενού συγγενικού του προσώπου (πιο στενού δεν γίνεται).
l Ποιου επιφανούς βουλευτή της Εξεταστικής Επιτροπής ο πεθερός του ήταν μεγαλομέτοχος σε συνεταιριστική τράπεζα, η οποία έκλεισε λόγω σκανδάλων; Αραγε θα κληθεί και ο πεθερός στην Εξεταστική Επιτροπή για να ερωτηθεί σε ποιους και με ποια κριτήρια έδινε τα δάνεια; Και με τι εγγυήσεις;
Τα κουίζ μπορεί να είναι καυτά, αλλά είναι παράλληλα πανεύκολα και δεν έχει βραβείο αυτή τη φορά.
Παπαγγελόπουλος: Θλίβομαι για την επίθεση
Η ερώτηση που απηύθυνα στον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα διαφάνειας Δ. Παπαγγελόπουλο ήταν εάν έχει κάτι να δηλώσει για τη βομβιστική επίθεση που δέχτηκε η είσοδος του σπιτιού της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Με τη διευκρίνιση ότι δεν κάνει δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά ως Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι αντιμετωπίζει αυτή την επίθεση με θλίψη, με λύπη και οργή, για να συμπληρώσει: «Στενοχωριέμαι που μια συνάδελφός μου υπέστη τέτοια επίθεση». Και τίποτε άλλο.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc