σε . τοίχο πάλι η διαδικασία για το ΕΣΡ

Παρασκευή
14 Οκτωβρίου 2016
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2217RSS FEED
Κορυφώνεται η κόντραΣε... τοίχο πάλι η διαδικασία για το ΕΣΡ
14/10/2016
Προς ένα νέο αδιέξοδο φαίνεται ότι προχωράει η διαδικασία για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Όπως έγινε γνωστό η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ζήτημα αυτό θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη), ενώ η διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία κορυφώνεται.

Παράλληλα, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξάγεται η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας για τη συνταγματικότητα ή μη του "νόμου Παππά" για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Στη διάσκεψη μετέχουν 30 σύμβουλοι επικράτειας και συγκεκριμένα εκτός του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικόλαου Σακελλαρίου, συμμετείχαν τρεις αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμβουλοι επικράτειας και τρεις πάρεδροι οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
«Υπάρχει μία αναγκαιότητα. Καθώς κλείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, και περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΣΡ και να ξεκινήσει η διαδικασία για τα άλλα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι στη συνεδρίαση της Διάσκεψης «δεν θα υπάρχει προπαρασκευαστική διαδικασία. Θα είναι για ψηφοφορία».
Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει σκληρή στάση απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ, θέτοντας ως όρο την απόσυρση του νόμου Παππά.
Αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας, όπως μεταφέρεται από κύκλους της, να μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας» δηλώνει ο κ. Παππάς και καλεί τη Ν.Δ. να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»