Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Friday, November 4, 2016

Του ρκία..πολιτική επιχείρηση η σύλληψη βουλευτών......

 
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: «Πολιτική επιχείρηση» η σύλληψη βουλευτών του HDP, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος

Οι πρόεδροι του HDP Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η σύλληψη σήμερα στην Τουρκία δώδεκα βουλευτών που εκλέγονται ως επί το πλείστον στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τρομοκρατία, δεν έχει οποιαδήποτε νομική βάση και είναι καθαρά μια πολιτική επιχείρηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Οι συλλήψεις έχουν σκοπό να επιτύχουν αυτό που το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να κάνει στις κάλπες σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις πέρυσι, όταν το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) εξασφάλισε περισσότερες από πέντε εκατομμύρια ψήφους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του HDP Αϊχάν Μπιλγκέν.
Το HDP, το οποίο έχει κουρδικές ρίζες και είναι το τρίτο μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα, θα επιδείξει «δημοκρατική αντίδραση» στις συλλήψεις, δήλωσε ο Μπιλγκέν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή προσπάθεια να προκληθεί εμφύλιος πόλεμος.
Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ώρες αφότου τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Γιλντιρίμ: Συνελήφθησαν επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν σε ποινικές έρευνες
Οι δώδεκα βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Τουρκία, το οποίο έχει κουρδικές ρίζες, συνελήφθησαν σήμερα επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν σε ποινικές έρευνες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι αξιωματούχοι κανονικά απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους στις εκλογές, αλλά εκείνοι οι αξιωματούχοι που αναμειγνύονται και ενθαρρύνουν την "τρομοκρατία" πρέπει να αντιμετωπίσουν νομικές διαδικασίες, είπε ο Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters.
Εισαγγελείς άρχισαν έρευνες σε βάρος τουλάχιστον 50 από τους 59 βουλευτές του HDP όταν η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας τους σε ορισμένες υποθέσεις. Οι βουλευτές του HDP αποφάσισαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην καταθέσουν στις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

No comments: