Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Wednesday, November 2, 2016

Ανησυχία για τις δηλώσεις ΕΡΝΤΟΓΆΝεξέφρασε ο Μηητσοτάκης στον Λαβροφ

Συνάντηση με τοπν Ρώσο ΥΠΕΞ

Ανησυχία για τις δηλώσεις Ερντογάν εξέφρασε ο Μητσοτάκης στον Λαβρόφ

Ανησυχία για τις δηλώσεις Ερντογάν εξέφρασε ο Μητσοτάκης στον Λαβρόφ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Αθήνα
Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. 
Κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στους στενούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς και στην κοινή επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού ενώ συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.
Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην οικονομική πραγματικότητα και την εσωτερική πολιτική. 

No comments: