με το ΛΑΚΟΣΤΕστα βήματα του Καστρο


Με το... Lacoste στα βήματα του Κάστρο

Με το... Lacoste στα βήματα του Κάστρο
Share2
εκτύπωση  

Με ένα σκούρο κοντομάνικο μπλουζάκι Lacoste, χαμογελαστός και έχοντας δίπλα του την (πασοκογενή) Νίνα Κασιμάτη, ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία) έκανε τις βόλτες του στην παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν (με ανεμπόδιστη θέα στην Καραϊβική), για να συναντηθεί και να συνομιλήσει  με Κουβανούς που θρηνούσαν τον ηγέτη τους. Είχε προηγηθεί η ομιλία του, με αριστερή ρητορική, αναφορές στον σοσιαλισμό και αιχμές κατά των δανειστών της Ελλάδας. Μια ομιλία που έκανε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου (τόσο μεγάλο ακροατήριο σίγουρα δεν θα είχε ξαναδεί) και τον συνεχάρησαν τόσο ο Ραούλ Κάστρο όσο και ο Νικολά Μαδούρο. Μια ομιλία με συγκρίσεις της Επανάστασης του 1821 («Ελευθερία ή Θάνατος») με την επανάσταση του Κάστρο («Patria o muerte - Πατρίδα ή θάνατος»). Το Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ο Ραούλ Κάστρο ρώτησε τον κ. Τσίπρα: «Τι κάνει ο γιος σου, ο Ερνέστο;». 

Ρήγμα στην ελληνο-κουβανική ομάδα
Ισως να αναρωτηθείτε για ποιον λόγο ο Αλ. Τσίπρας πήρε μαζί του στο Gulfstream δύο βουλευτές της ομάδας ελληνο-κουβανικής φιλίας. Τόσο πολύ ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Φιντέλ που πήρε και τον πρόεδρο Νίκο Συρμαλένιο και την αντιπρόεδρο Νίνα Κασιμάτη;Και δεν πήρε κανένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού εκπροσωπούσε, όπως είπε, την ελληνική κυβέρνηση; Ή μήπως περίσσευαν χρήματα; Ο Πρωθυπουργός, έμαθα, εξ ανάγκης πήρε και τον Συρμαλένιο και την Κασιμάτη. Πώς; Εμαθα ότι η αντιπρόεδρος είχε ειδοποιήσει τα κατάλληλα πρόσωπα στο Μαξίμου ότι ο πρόεδρος της ομάδας δεν ενδιαφερόταν να πάει στην Κούβα επειδή είχε κοινοβουλευτική εργασία στην Αθήνα. Το έμαθε ο πρόεδρος και ποιος τον είδε και δεν φοβήθηκε. Αφήστε που έχει τις πίκρες του που τον ξέχασαν στον ανασχηματισμό. Ετσι, για να μη δημιουργηθεί μεγάλη φασαρία, αφού ο κ. Τσίπρας πήγαινε στην Αβάνα για ιερό αριστερό σκοπό, αποφάσισε να τους πάρει και τους δύο μαζί του. Απίστευτο, ε;
Η Αννούλα του χιονιά
Εποχή που πέφτουν οι θερμοκρασίες και παγώνει η ατμόσφαιρα, άρα η καταλληλότερη στιγμή για να «θερμάνει» κανείς τις σχέσεις του με μια χώρα όπως η... Ρωσία. Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά κυρίως ως πρόεδρος του «Think Tank ΔΙΚΤΥΟ», που ασχολείται επισταμένως και με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, η Αννα Διαμαντοπούλου θα βρεθεί στη Μόσχα αρχές Δεκεμβρίου. Ετσι, οι όποιες επιθυμίες ή όνειρα κάποιων που θεωρούν ότι η Αννα ετοιμάζεται να δημιουργήσει κόμμα αναβάλλονται τουλάχιστον για δύο μήνες, αφού τόσο καιρό θα λείψει στην παγωμένη Μόσχα. Μαζί με ομάδα ακαδημαϊκών, επικεφαλής think tank, διπλωματικών αναλυτών και δημοσιογράφων από διάφορες χώρες, η πρώην επίτροπος θα συμμετάσχει σε συσκέψεις με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες των διεθνών σχέσεων, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα - μεγάλα - ανοιχτά ζητήματα στις σχέσεις της Ρωσίας με τον δυτικό κόσμο. Από το Ουκρανικό μέχρι τη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις με ΝΑΤΟ και ΕΕ. Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και η συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ.
ΚΚΕ και ΑΚΕΛ σε ξεχωριστούς δρόμους
Μπορεί το ΚΚΕ και το (κομμουνιστικό) ΑΚΕΛ της Κύπρου να «τα έσπασαν» εσχάτως με αφορμή τις συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί και τη συζητούμενη λύση του Κυπριακού, όμως ο Περισσός είπε να κάνει μια προσπάθεια, αν μη τι άλλο, να φανεί ότι, παρά τις μεγάλες διαφορές τους, παραμένουν οι σχέσεις τους καλές. Βέβαια και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, αφού το ΑΚΕΛ διαφωνεί πλήρως με την αλλαγή θέσης του ΚΚΕ, το οποίο στο παρελθόν συντασσόταν με τη διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία, τώρα όμως δεν θέλει ούτε να το ακούει. Ο Περισσός πλέον τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου κράτους για όλους - Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Αρμενίους, Μαρωνίτες και Λατίνους. Κάτι που το ΑΚΕΛ θεωρεί λάθος, ενώ είναι πυρ και μανία με τη στάση των ελλαδιτών «συντρόφων». Πάντως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου, «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία», του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέως ηγέτη του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Σπίτι της Κύπρου, την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 8 μ.μ.

Ο Ζουράρις και οι χοντρομ@λ@κες
Οχι μόνον δεν ζήτησε συγγνώμη που αποκάλεσε «μ@λ@κες» όσους θεωρούν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα, αλλά επανήλθε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, για να συμπληρώσει ότι «δεν είναι μόνον μ@λ@κες, αλλά... χοντρομ@λ@κες», προκαλώντας την οργή του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του ώστε να τον εκδιώξουν από την κυβέρνηση. Και τι του απάντησε νομίζετε ο κ. Ζουράρις; «Οταν είχα μαθητή τον Σταύρο Θεοδωράκη, του έλεγα να κρατά σημειώσεις και αυτός δεν κρατούσε, σε πείσμα όλων, και έγινε αρχηγός κόμματος». Και αμέσως μετά βάλθηκε να δικαιολογήσει τον Φιντέλ Κάστρο που δεν έκανε εκλογές. Υπενθύμισε ότι στην αρχαία Αθήνα το 99% των αξιωματούχων δεν εκλέγονταν αλλά τοποθετούνταν με κλήρωση, λέγοντας ότι ο Κάστρο μπορεί να μην έκανε εκλογές, αλλά έφτιαξε την Υγεία και την Παιδεία στη χώρα του.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc