Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Friday, December 2, 2016

σε νοσοκομείο της ΡΏΜΗς για εξετάσεις μεταφέρθηκε ο Στιβεν ΧΟΚΙΝΓΚ


Σε νοσοκομείο της Ρώμης για εξετάσεις μεταφέρθηκε ο Στίβεν Χόκινγκ

Δεν κρίνεται σοβαρή η κατάσταση της υγείας του
Σε νοσοκομείο της Ρώμης για εξετάσεις μεταφέρθηκε ο Στίβεν Χόκινγκ
Share
εκτύπωση  
Ρώμη 
Ο βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης για εξετάσεις επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία, όμως δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ανέφερε εκπρόσωπός του.
Ο 74χρονος Χόκινγκ βρίσκεται στην Ιταλία για ένα συνέδριο που οργανώνει η Παπική Ακαδημία Επιστημών. Συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο την Δευτέρα.
Ο Χόκινγκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.
Τόσο ο εκπρόσωπος όσο και πηγή του Βατικανού είπαν ότι δεν πιστεύεται ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η πηγή του Βατικανού πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια του διάσημου φυσικού να αναχωρήσει από την Ιταλία αύριο Σάββατο.
Ο Χόκινγκ, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μιλά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταξιδεύει συνοδευόμενος πάντα από τέσσερις βοηθούς, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκόμες. Στις 25 Νοεμβρίου έδωσε διάλεξη στο Βατικανό με θέμα την καταγωγή του σύμπαντος.
Το Τζεμέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης και εκεί νοσηλεύονται, όποτε χρειαστεί, οι επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

No comments: