Επέλαση Ιταλών στην Αράχοβα

International Edition
   Το vima.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2017-Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Επέλαση Ιταλών στην Αράχοβα

Επέλαση Ιταλών στην Αράχοβα
Εκκλησία St. Thomas-Λονδίνο
Share
εκτύπωση  

Μια κουκκίδα από το Imperial Heritage Caviar «κύλησε» πάνω στα βολάν της pussy-bow μπλούζας με την υπογραφή Miu-Miu. Η ιταλίδα φίλη μου Μαρέλα δεν φάνηκε να ανησυχεί. Πέρασε γύρω από τους ώμους της τη ροζ σατέν κάπα με τις δαντέλες και τα φτερά του οίκου Alexander McQueen. Η αλήθεια είναι ότι το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στα βόρεια προάστια της Αθήνας διαπερνούσε τις τεράστιες κρυστάλλινες τζαμαρίες της κατοικίας γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία. Παρατήρησα ότι η ωραία Μαρέλα τίναζε μάλλον αμήχανα τις μελαχρινές της μπούκλες κάθε φορά που οι συνδαιτυμόνες μας τη ρωτούσαν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία. Η πολιτική αστάθεια στην πατρίδα της και οι μάλλον «γκρίζες» εξελίξεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σίγουρα την προβληματίζουν. Ισως όχι τόσο όμως όσο το ηχηρό χαστούκι που... έριξαν στον στενό της φίλο, επονομαζόμενο «όμορφο Ματέο», οι συμπατριώτες της μέσω του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο Ρέντσι δεν κατόρθωσε να καταπολεμήσει το κατεστημένο. Η Μαρέλα, η οποία ανήκει σε μία από τις πανίσχυρες old money οικογένειες της Ιταλίας, δεν θα «ανηφορίσει» για τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Cortina d'Ampezzo. Η ιταλίδα πάμπλουτη γόνος είναι πανέτοιμη να «εντρυφήσει» στο ελληνικό... βουκολικό lifestyle διακοπών στα σαλέ της Αράχοβας.

Η Μελίνα, το γεύμα του Τέως, το «καινούργιο» GB CornerΗ Μαρέλα απολαμβάνει μικρές, πανάκριβες λιχουδιές οι οποίες έφθασαν στο σπίτι του μεγαλοεπιχειρηματία από το φημισμένο λονδρέζικο «Duente» στο Covent Garden. Οι παγιέτες στο μαύρο παντελόνι και στον μεγάλο φιόγκο μέσα από το ανδρικού τύπου βελούδινο σακάκι αστράφτουν εκτυφλωτικά στο φως των πολυελαίων. Ενα ανάλογο σύνολο σε ανδρόγυνο στυλ εξαιρετικής ραφής είχε φορέσει η καλλίγραμμη, γοητευτική Μελίνα Τραυλού πριν από μερικές βραδιές. Η πολυπράγμων Μελίνα έκλεψε την παράσταση.

Ο άνδρας με το Armani σκουρόχρωμο κοστούμι που θυμίζει αυτά του «όμορφου Ματέο» μάς πληροφορεί στη διάρκεια του γεύματος ότι στο lobby της «Μεγάλης Βρεταννίας» συνάντησε πριν από μερικά 24ωρα τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο πρώην μονάρχης καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Φαινόταν καταπονημένος, ήταν όμως χαμογελαστός. Ο Τέως «ανέβηκε» στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου, εκεί όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Τον περίμενε για ένα σύντομο lunch ο Παύλος Ιωαννίδης του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Τέως έπειτα από μια μικρή περιπέτεια υγείας αναρρώνει κοντά στους οικείους του.

Ο άνδρας-συνδαιτυμόνας δείχνει ενθουσιασμένος από το Christmas tree το οποίο έχει στηθεί στο μεγάλο χολ της «Grande Bretagne». Γεμάτο κρυστάλλινες μπάλες φέρνει την υπογραφή του interior designer Δημήτρη Μπραζά. Το ανακαινισμένο «GB Gifts & Flavors» γεμάτο υπέροχα γλυκά με τη σφραγίδα του Γάλλου Arnaud Larner, πολλά δώρα και βέβαια ένα εντυπωσιακό μεγάλο «corner» με τη διεθνούς φήμης συλλογή ρούχων «Zeus & Dione» (η δυναμική Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν στο opening) έκαναν τον εμπνευστή του καινούργιου project πολυμήχανο Γρηγόρη Λιασίδη να χαμογελάει γεμάτος ικανοποίηση...

Ο πρίγκιπας Κάρολος, η εκκλησία και ο ελληνολάτρης Dr. Κάσλοκ
Ενα σύντομο ταξίδι στο Λονδίνο λειτουργεί πάντα με ευεργετικό τρόπο. Μια πρωτεύουσα γεμάτη σημαντικά γεγονότα. Ο Αόν Αλ Κάσλοκ, ο ιρακινής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας (οι επαγγελματικές δραστηριότητές του ξεκινούν από το Ιράκ με big business στο real estate και στα media και φθάνουν ως την Ελλάδα), προσέφερε τα χρήματα για τη δημιουργία της εκκλησίας St. Thomas, αφιερωμένης στη χριστιανική κοινότητα των Σύρων (αλλά και όλων των χριστιανών) στο Λονδίνο. Ο Doctor Κάσλοκ, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλέξει μαζί με την οικογένειά του να κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και όλης της Ανατολής Ιγνάτιος Απφρεμ ΙΙ, ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Συριακής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία Αθανάσιος-Thomas Dawod και άλλες προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της εκκλησίας. Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του κ. Κάσλοκ.

Σημαντικές προσωπικότητες και το γεύμα
Η Νάντια Μουράντ, το 22χρονο κορίτσι της φυλής Yazidi, η οποία κακοποιήθηκε άγρια από τους άνδρες της Daesh, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την τελετή. Η Νάντια αφέθηκε ελεύθερη μαζί με άλλες νεαρές κοπέλες όταν ο Dr. Κάσλοκ παρέδωσε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων σε αυτούς που τις κρατούσαν αιχμάλωτες. Σήμερα η Νάντια (περίπου πριν από έναν χρόνο είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο «Βήμα» και τη Μαργαρίτα Σφέτσα) ζει ελεύθερη στη Γερμανία. Το κορίτσι ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών. Συνεργάζεται στενά για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τη δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ. Ο Αόν Αλ Κάσλοκ στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι «οι τρομοκράτες καταστρέφουν εκκλησίες και σπίτια. Εμείς όμως τα χτίζουμε από την αρχή». Ο prince Charles σημείωσε ότι «η πίστη φέρνει τη δικαιοσύνη και την ειρήνη σε όλον τον κόσμο». Μετά την τελετή ακολούθησε γεύμα στην κατοικία του ζεύγους Αόν και Μαχασίν Κάσλοκ στο Λονδίνο.

Οι Αγγελοι, ο Μπέπε, ο πολιτικός γάμος Λαιμού - Γουλανδρή
Το Imperial Heritage Caviar μέσα στο ασημένιο μπολ, τα όστρακα και η γαλλική ροζ σαμπάνια δημιουργούσαν γιορτινό σκηνικό. Ενα μακρύ ροζ χαλί είχε στρωθεί στην είσοδο. Η οικοδέσποινα φαινόταν να έχει επηρεασθεί από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα μόλις 24ωρα στο Παρίσι. Το pink carpet στην είσοδο του event υποδεχόταν τους επιφανείς προσκεκλημένους, ανάμεσά τους και ο Βενσάν Κασέλ. Η Μαρέλα μού αποκαλύπτει στη διάρκεια του γεύματος τους φόβους της γύρω από τις νέες - α λα Μπέπε Γκρίλο - στυλιστικές επιλογές των συμπατριωτών της μετά το δημοψήφισμα. Προτιμώ να «ταξιδέψω» και πάλι στο εκρηκτικό show εσωρούχων με τους διάσημους Αγγέλους της Victoria's Secret να τα «σπάνε» στην πασαρέλα. Οι Mykonian Αλεσάντρα Αμπρόσιο και Αντριάνα Λίμα «αγκάλιαζαν» επί σκηνής την guest star Lady Gaga. Οι αδελφές Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, η Ελσα Χοσκ, η Κένταλ Τζένερ, η Ρόμι Στριντ, η Ιρίνα Σάικ να καταχειροκροτούνται από τους jet setters. Η Πόλη του Φωτός είναι πολύ κοντά στο αγαπημένο μου Λονδίνο. Φίλοι από τη βρετανική πρωτεύουσα με πληροφορούν ότι το νεαρό όμορφο ζευγάρι Φίλιππου Λαιμού - Μαριάννας Γουλανδρή πραγματοποίησε το προηγούμενο weekend τον πολιτικό του γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος του low profile ζεύγους θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Γηραιά Αλβιώνα.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»