Ακόμη και τα αφεντικά μελαγχολούν

Ακόμη και τα αφεντικά μελαγχολούν
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν εξομολογείται ότι ακόμη και τα «αφεντικά» μελαγχολούν
Ακόμη και τα αφεντικά μελαγχολούν
Παρά τα βραβεία και τις διακρίσεις (στη φωτό παρασημοφόρησή του από τον Πρόεδρο Ομπάμα τον Νοέμβριο) ο Μπρους Σπρίνγκστιν υπέφερε από κατάθλιψη επί πολλά χρόνια.
Share
εκτύπωση  

O Μπρους Σπρίνγκστιν ή το «Αφεντικό», όπως είναι το παρατσούκλι του, μετρά 67 χρόνια ζωής, 53 χρόνια καριέρας στη ροκ και 20 βραβεία Γκράμι. Κι όμως, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες στο BBC Radio 4, ελάχιστες φορές υπήρξε χαρούμενος. Ο Σπρίνγκστιν, η φωνή της mainstream αμερικανικής ροκ, μίλησε για τη διαρκή μάχη του με την κατάθλιψη. «Είναι κάτι που έχει υπάρξει μέρος της ζωής μου, συνήθως το αντιμετωπίζω, αλλά κάποιες φορές "ξυπνάει" σαν το μαύρο σκυλί του Τσόρτσιλ και με δαγκώνει στα οπίσθια» είπε καθώς παρουσίαζε τα «Desert Island Discs» του, δηλαδή τα άλμπουμ εκείνα τα οποία θα έπαιρνε μαζί του σε ένα ερημικό νησί.

Σχετικά με το τι βοήθησε τον Μπρους Σπρίνγκστιν να ξεπεράσει την κατάθλιψή του, ο ίδιος ανέφερε τη στήριξη της συζύγου του, Πάτι Σιάλφα, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Με το 2016 να βρίσκεται «σε αποδρόμηση», ο Σπρίνγκστιν θέλησε να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας ότι οι δύσκολες περίοδοι των ψυχικών ασθενειών μπορούν να ξεπεραστούν. Και, βεβαίως, ο «Boss» δεν είναι ο μοναδικός επιτυχημένος καλλιτέχνης που έχει αντιμετωπίσει την κατάθλιψη - μόλις πρόσφατα η Αντέλ αποκάλυψε ότι είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχα θέματα μετά τη γέννηση του γιου της.

Στο υπόλοιπο μέρος της εκπομπής, ο Σπρίνγκστιν «έπαιξε» το «I Want to Hold Your Hand» των Beatles ως το απόλυτο τραγούδι που θα έπαιρνε μαζί του σε ένα ερημικό νησί.

Ο.Π.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc