Παντελής Μπουκάλας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Ο εθισμός στο ψεύδος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΣTAΣEIΣ
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να δικαιούται τα πρωτεία ειλικρίνειας, αφού κατάφερε να πείσει πως είναι πρώτον αυτοδημιούργητος και δεύτερον απολύτως επιτυχημένος επιχειρηματίας, ενώ, όπως είχε υπογραμμίσει αρκετά νωρίς το Newsweek, «είναι ακόμα πλούσιος επειδή γεννήθηκε πλούσιος, και αν δεν είχε τον πατέρα του να τον στηρίζει σε κάθε αποτυχημένο και μη επαγγελματικό του βήμα θα είχε χρεοκοπήσει από τα 35 του χρόνια», φαίνεται ωστόσο ότι γενικότερα στο περιβάλλον του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος ο σεβασμός της αλήθειας. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι ο επικρατέστερος υποψήφιος ως νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, ο Τεντ Μάλοχ, εμπλούτισε το βιογραφικό του με αξιοθαύμαστη επινοητικότητα. Τα αποκαλυπτήρια οφείλονται σε συντάκτες των Financial Times, οι οποίοι μελέτησαν αράδα την αράδα την αυτοβιογραφία του ανδρός για να ελέγξουν τους ισχυρισμούς του. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι δεν είχε χριστεί ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως διατεινόταν, δεν είχε επαινεθεί από τη Μάργκαρετ Θάτσερ για την πολιτική του οξύνοια και ουδέποτε έφτιαξε ντοκιμαντέρ τόσο άρτιο ώστε να κριθεί υποψήφιο για βραβείο Emmy. Λεπτομέρειες.

Ας μην περιμένουμε, πάντως, ότι ο κ. Τραμπ θα κλονιστεί από τις αποκαλύψεις και θα ζυγίσει αυστηρότερα τον εκλεκτό του, τον οποίο κήρυξε ανεπιθύμητο στην Ευρώπη ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο. Πιθανότερο είναι να τον εκτιμήσει ακόμα περισσότερο ο Αμερικανός πρόεδρος, θεωρώντας τον και αυτόν «θύμα των ΜΜΕ», που ως γνωστόν τα λατρεύει, με την προϋπόθεση να τον λατρεύουν και αυτά – πράγμα που μάλλον ισχύει για όλους τους επί γης πολιτευομένους.

Ας μην περιμένουμε επίσης ότι αποκαλύψεις όπως αυτή, ή όπως όσες αποκαθήλωσαν τον Φρανσουά Φιγιόν στη Γαλλία, θα ανακόψουν τη ροπή προς το ψεύδος και την έφεση στην εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων, που στιγματίζουν την πολιτική. Αν εμείς συνεχίζουμε να αναζητούμε τα αντισώματα για την αηδία που οραματίστηκε ο Μάριος Χάκκας, πολλοί της πολιτικής διαθέτουν ήδη αντισώματα κατά της χλεύης.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»