Τετ α τετ Θεοδωράκη - Τσίπρα στη Βουλή για τη διαφθορά

Το φαινόμενο της διαφθοράς αποτελεί το αντικείμενο ερώτησης του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό και στην οποία ο κ. Αλ. Τσίπρας θα προσέλθει - σύμφωνα με πληροφορίες- στη Βουλή για να απαντήσει μεθαύριο Παρασκευή.
Πρόκειται για την 64η κατά σειρά ερώτηση που έχει, από τις τελευταίες εκλογές έως σήμερα, κατατεθεί για τη λεγόμενη «Ωρα του Πρωθυπουργού», και την πρώτη στην οποία ανταποκρίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό τον τίτλο «η διαφθορά βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία και την οικονομία», ο κ. Θεοδωράκης επικαλείται τα αποτελέσματα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016 στην Ελλάδα, τα οποία - όπως σημειώνει ο ερωτών πολιτικός αρχηγός- «παρά τα μεγάλα λόγια και τις βαριές εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι απογοητευτικά: ξύνουμε τον πάτο της Ευρώπης στους δείκτες που καταγράφουν την ιαφθορά στη λειτουργία του κράτους». Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει πως «στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς διαφάνειας και βρίσκεται σήμερα στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών».
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να  απαντήσει:
«Ποιές από τις δράσεις του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχουν φέρει αποτελέσματα και πώς εξηγείτε την απώλεια έντεκα θέσεων στους δείκτες διαφάνειας; Γιατί στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας παίρνει 40 ημέρες και στην Εσθονία τρεις ώρες; Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί ώστε να μην γίνονται προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αναθέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έξω από τις αρχές της αξιοκρατίας, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και ενισχύοντας συνεπώς την αδιαφάνεια»;

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»