ΔΕΙΤΕ: Ξανά πρώτο το Βανκούβερ

Αν αναζητάτε έναν συνδυασμό περιβαλλοντικών προδιαγραφών, κράτους πρόνοιας, κουλτούρας και υποδομών, τότε θα πρέπει να μετακομίσετε στον Καναδά καθώς στη λίστα του περιοδικού Economist με τις ιδανικότερες πόλεις για να ζει κανείς, το Βανκούβερ ήρθε πρώτο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. 

Δεύτερη στη λίστα είναι η Αδελαΐδα και Τρίτη η Βιέννη. Ακολουθούν το Τορόντο, το Κάλγκαρι, επίσης πόλη του Καναδά, το Ελσίνκι ενώ τις επόμενες τρείς θέσεις καταλαμβάνουν πόλεις της Αυστραλίας και δέκατη έρχεται το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Το Λος Άντζελες ανέβηκε στη λίστα και καταλαμβάνει την 44η θέση ενώ η Νέα Υόρκη βρίσκεται πιο χαμηλά στην 56η. Η πόλη του φωτός έρχεται 16η και η Οσάκα 12η.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε ότι οι μεσαίου μεγέθους πόλεις έρχονται συνήθως πρώτες καθώς έχουν λιγότερο πληθυσμό και περιορισμένη εγκληματικότητα.



Μελβούρνη 2η θέση



Βιέννη 3η θέση



Τορόντο 4η θέση



Κάλγκαρι 5η θέση



Ελσίνκι 6η θέση



Σίδνεϊ 7η θέση



Πέρθ 8η θέση



Αδελαΐδα 9η θέση




Όκλαντ 10η θέση


  •  (3)

Comments

lornion said…
Αμα τρεις πόλεις του Καναδά κατέχουν τα σκήπτρα των καλιτέρων πόλεων για να ζήση ο άνθρωπος, τότε γιατί να παραπονιόμαστε για το κρύο, ουσιαστικά του ενός μηνός, την εποχή του χειμώνα;να είμαστε ευγνωμονες για τον τόπο που ζούμε! το άνω κείμενο είναι αντιγραφή από το Newsbeast.gr

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»