παραιτήθηκε και ο υπαρχηγός /Ελευθεροτυπία.

Με την αστυνομία και το πολιτικό στερέωμα να συνταράσσονται από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ολόκληρος ο κόσμος περιμένει απόψε την κατάθεση του Ρούπερτ Μέρντοχ, του γιου του Τζέιμς και της «βασίλισσας των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς, στην επιτροπή Πολιτισμού και ΜΜΕ της Βουλής των Κοινοτήτων, που θα καλυφθεί τηλεοπτικά. Εντός του πρωινού, στην Επιτροπή θα καταθέσει ο μέχρι προχθές αρχηγός της αστυνομίας σερ Πολ Στίβενσον, του οποίου η παραίτηση το βράδυ της Κυριακής ακολουθήθηκε χθες από εκείνη του υπαρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζον Γέιτς.
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο γιος του Τζέιμς και η Ρεμπέκα Μπρουκς καταθέτουν σήμερα στην Επιτροπή Πολιτισμού και ΜΜΕ της Βουλής των Κοινοτήτων, με τηλεοπτική κάλυψη (Ass. Press)Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο γιος του Τζέιμς και η Ρεμπέκα Μπρουκς καταθέτουν σήμερα στην Επιτροπή Πολιτισμού και ΜΜΕ της Βουλής των Κοινοτήτων, με τηλεοπτική κάλυψη (Ass. Press)Με την παραίτησή του, ο Γέιτς πρόλαβε την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα έπειτα από νέα στοιχεία για φιλική σχέση που διατηρούσε με τον Νιλ Γουόλις. Ο Γουόλις φέρεται εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο αλλά προσελήφθη πάραυτα ως σύμβουλος της Σκότλαντ Γιαρντ, από το Νο2 εις γνώσιν του αρχηγού. Η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την εύρυθμη λειτουργία της αστυνομίας ανακοίνωσε αργά χθες ότι έχει λάβει σοβαρές καταγγελίες για επαφές του Στίβενσον, του Γέιτς και ακόμα δύο πρώην αξιωματικών με ανθρώπους της αυτοκρατορίας Μέρντοχ.
Πανικόβλητη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα μία έρευνα για τις σχέσεις αστυνομίας - ΜΜΕ, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωνε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας της Βουλής αύριο -σήμερα θα έκλεινε για το καλοκαίρι- και επέσπευδε την επιστροφή του από τη Ν. Αφρική, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη. Ο Κάμερον, εναντίον του οποίου η πολιτική επίθεση του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ κλιμακώνεται, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του «ενήργησε με αποφασιστικότητα». Αύριο, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών καταθέσεων στις επιτροπές, ο Κάμερον θα κληθεί να τοποθετηθεί στην ολομέλεια σ' ένα εχθρικό περιβάλλον, που επικρίνει την οικεία σχέση του με ανθρώπους του μεγιστάνα.
Βέβαιο είναι ότι πολύς κόσμος θα στηθεί σήμερα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης για τις καταθέσεις Μέρντοχ πατρός και υιού και της Μπρουκς. Η κοκκινομάλλα σιδηρά διευθύντρια ανακρίθηκε επί εννέα ώρες πριν αφεθεί ελεύθερη από την αστυνομία με περιοριστικούς όρους και χθες πέρασε στην αντεπίθεση, μέσω του δικηγόρου της. Δήλωσε αθώα και απαίτησε η αστυνομία να λογοδοτήσει, κατηγορώντας την ότι προκάλεσε ζημιά στη δημόσια εικόνα της. Θα πάει τελικά να καταθέσει στην Επιτροπή αλλά η διαδικασία θα κινείται στην κόψη του ξυραφιού, δεδομένου ότι η εμπλοκή τής Μπρουκς στην υπόθεση των υποκλοπών ερευνάται από την τακτική Δικαιοσύνη.
Το 1992, ο γιος του μακαρίτη μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξουελ, Κέβιν, παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής αλλά επί δύο ώρες αρνούνταν να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, προκαλώντας την οργή τους.
Ο όμιλος Μέρντοχ προσέλαβε κορυφαίους δικηγόρους, καθώς φαίνεται ότι επιπλέον θα ανοίξει σύντομα και ο φάκελος των εξωδικαστικών αποζημιώσεων που έδωσε σε θύματα υποκλοπών, για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»