Η κρίση ξανάρχεται

Ενας από τους πέντε σοφούς της γερμανικής οικονομίας και σύμβουλος της κυβέρνησης, ο Λαρς Φελντ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», εκτιμά ότι η κρίση του ευρώ θα επιστρέψει το αργότερο τον Σεπτέμβριο, όπου και αναμένεται -σύμφωνα με τον ίδιο- να εκδηλωθεί νέα νευρικότητα στις αγορές.
Ο Λαρς Φελντ είναι διευθυντής του οικονομικού ινστιτούτου του Φράιμπουργκ και από την πρώτη Μαρτίου ανήκει στον κύκλο των συμβούλων της Ανγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με τον Φελντ, «αναμένω ότι το αργότερο τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψουν οι αμφιβολίες στις αγορές. Πρέπει να πάμε σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό κουρέματος του χρέους και να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Οι πιστωτές αυτοί εισπράττουν ποσοστό 80% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, παρ' όλο που αυτά στις αγορές έχουν χάσει σε αξία περίπου το 60%. Κατά τον τρόπο αυτό κερδοσκόποι αμείβονται και επιδοτούνται».
Ο Λαρς Φελντ ασκεί σφοδρή κριτική στο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και πιστεύει ότι η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. δεν επέφερε ουσιαστική πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Οπως αναφέρει στην εφημερίδα του Μονάχου «το πακέτο για την Ελλάδα δεν φτάνει ώστε να κρατηθεί η χώρα σε μια σταθερή οικονομική κατάσταση. Χρειάζεται μια μεγαλύτερη διαγραφή του χρέους. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους και μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών».

Comments

lornion said…
o κ.Σαμαράς δεν βλέπει τα της Ελλάδας μόνον ,βλέπει και την Ευρώπη σαν πολιτικός με θέσεις και οξυδέρκεια. Σήμερα τον δικαιώνουν τα γεγονότα. Ιταλία και Ισπανία στο μάτι του κυκλώνα .Καιρός να συμβουλεύονται οι μεγάλοι της Ευρώπης πριν αποφασίζουν ημίμετρα για μας.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»