επιστολή Σταματάτου..../ΑΝΕΧΑΡΤΗΤΟΣ



ΤΟΠΙΚΑ5/4/2011
Επιστολή Γ. Σταματάτου στο Συνήγορο του Πολίτη για την Παλαιοχριστιανική του Φισκάρδου


Αργοστόλιον 30 Μαρτίου 2011
Κύριον
ΣΥΝΗΓΟΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Χατζηγιάννη Μέξη 5
115 28 Αθήνας
(Υπ’  όψιν κ. Ευαγγέλου Τσακιράκη)
ΘΕΜΑ: Ιερόσυλος καταπάτησις παλαιοχριστιανικής Φισκάρδου, άνευ στοιχειώδους κρατικής αντιστάσεως.
Κοινοποίησις
1) Κύριον Δημήτριον Πυλαρινόν
Αντιδήμαρχον Ερύσσου
28081 Βασιλικάδες Ερύσσου
2) Κύριον Ιωάννην Ηλ. Βολανάκην
Δρα Αρχαιολογίας τ. Δ/ντήν Υπουργείου Πολιτισμού
Ιπποτών 56
85100 Ρόδον
Επιθυμώ να σας ευχαριστήσω διά το ενδιαφέρον σας επί του θέματος της ιεροσύλου καταπατήσεως του Μνημείου του 6ου  μ.Χ. αιώνος της παλαιοχριστιανικής Εκκλησίας του Φισκάρδου Κεφαλληνίας, μοναδικού Μνημείου όχι μόνον εν Κεφαλληνία, αλλ’ εις ολόκληρον την Επτάνησον, υπέρ της αναδείξεως διασώσεως, επανακτήσεως και συντηρήσεως του οποίου ο υπογραφόμενος Ελλην πολίτης, μεθ’ ενός άλλου απελθόντος εις το υπερπέραν φίλου και υπευθύνου Ελληνος πολίτου, του Μαρίνου Σ. Φωκά Κοσμετάτου, τέως Δημάρχου Αργοστολίου, ηρχίσαμεν μαχόμενοι, άνευ ουδενός συμφέροντος αλλ’ εκ μόνου ιερού χρέους και ειλικρινούς ενδιαφέροντος, χωρίς να κατορθωθή να αποσπασθή έστω και στοιχειώδες τυπικόν ενδιαφέρον παρ’  Υπουργού Πολιτισμού της Ελληνικής Κυβερνήσεως μηδέ του νυν Υπουργού εξαιρουμένου του κ. Παύλου Γερουλάνου, Κεφαλλήνος την καταγωγήν, ως και της Διοικήσεως της Ελληνικής Πολιτείας, τελευταίως δε και παρά της Δικαιοσύνης, δηλονότι της Εισαγγελείας Κεφαλληνίας, εις ην απετάθην, διά της από 9 Μαϊου 2009 αιτήσεώς μου, εκκρεμούσης ταύτης, καθώς και άλλων μεταγενεστέρων από 27 Μαϊου και 4 Ιουνίου 2010, πέραν της προσωπικής επισκέψεώς μου κατά Φεβρουάριον ε.ε. ενώπιον του νυν κ. Αντιεισαγγελέως, δηλώσαντός μοι ότι αναμένει τον διορισμόν κανονικού Εισαγγελέως διά τα περαιτέρω.
Αναφέρομαι εις το έγγραφόν σας, υπ’  αριθ. Πρωτ. 126127/869/2011 της 12 Ιανουαρίου 2011 προς την Γενικήν Διεύθυνσιν Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (υπ’   όψιν αν. προϊσταμένης κ. Μαρίας Βλαζάκη- Ανδρεαδάκη) κοινοποιηθέν δε και προς τον υποφαινόμενον, προκαλέσαντα το θέμα προ πολλών ετών και δη από του έτους 1976,  μάλιστα δε από της 7 Ιουνίου 1976, ότε απεσπάσαμεν την υπέυθυνον Αρχαιολογικήν έκθεσιν του διδάκτορος της Αρχαιολογίας, τέως δε Διευθυντού Αρχαιοτήτων κ. Ιωάννου Ηλ. Βολανάκη (Ιπποτών 56 Ρόδος 85100τηλ. Κινητόν 6946478156 σταθερόν οικίας του 2241027258) περί του προκειμένου μοναδικού Μνημείου εις τον επτανησιακόν χώρον, της οποίας εκθέσεως, φωτοαντίγραφον σας απέστειλα– εκτός πολλών άλλων και διαφόρων σχετικών – διά της από 17 Μαρτίου 2010 αναφοράς.
Το γεγονός ότι δεν ηξιώθητε μιας νομικώς υποχρέου απαντήσεως μέχρι σήμερον, παρά της ειρημένης Διευθύνσεως, του κατά πάντα αρμοδίου Υπουργείου Πολιτισμού, υποτίθεται εκ του γεγονότος ότι εστερήσατε τον υπογραφόμενον της κοινοποιήσεώς της προς γνώσιν του. ουχί προς θεραπείαν προσωπικού του συμφέροντος αλλά προς υπεράσπισιν δικαιώματος της ελληνικής ημών Πατρίδος, υπέρ της οποίας άλλοι μισθοδοτούμενοι και μάλιστα επαρκώς, υπό τας σημερινάς λίαν δυσχερείς κρατικάς συνθήκας αδιαφορούσι, αν όχι εγκληματικώς, οπωσδήποτε όμως ανευθύνως, ενώ ο πρώτος άνευ συμφέροντος, αλλά συνεπεία ιερού χρέους και καθήκοντος αγωνίζεται και πάσχει και υποφέρει απαξιούμενος στοιχειώδους ευαισθησίας, σεβασμού, μετά της ελαχιστοτάτης προσοχής παρά των προς τούτο αρμοδίων και υπευθύνων κατά νόμον.
Όμως διερωτώμαι μήπως πάντα ταύτα λαμβάνουσι χώραν, λόγω περιωρισμένης Παιδείας και ενδεχομένως αδυναμίας της Δικαιοσύνης και αυτού τούτου του Κράτους επί των οποίων εδράζονται οι ευνομούμενες πολιτείες των ανθρώπων;
Εφ’  όλων αυτών θα ήθελα το σχόλιόν σας,  υπέρ του οποίου εκ προϊμίων ευχαριστών διατελώ,
Μετά τιμής και αναμονής
Γεράσιμος Ι. Σταματάτος
Γ. Βεργωτή 26
28100 Αργοστόλιον

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc