Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο


04-11-2009

Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Φωτ P. Souza


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Η συνάντηση έγινε σε μια πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα και διήρκεσε πάνω από μισή ώρα.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαίωσε την υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην αποστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, τον οποίον θεωρούν ηγέτη με παγκόσμια ακτινοβολία, και στον στόχο της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη.


Ο Πρόεδρος Ομπάμα καλωσορίζει τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Ο Πρόεδρος Ομπάμα καλωσορίζει τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Φωτ. N. Maginas
Ο Αμερικανός ηγέτης επίσης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία της συνάντησης με τον Παναγιότατο για να επαναλάβει την προσήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και εξήρε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το έργο που επιτελεί στην προώθηση του παγκόσμιου διαθρησκευτικού διαλόγου.

Μετά την έξοδό του από το Οβάλ γραφείο και λίγο πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε ικανοποίηση για την υποδοχή που του έγινε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα για την υποστήριξη που έλαβε από αυτόν στα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία και της επαναλειτουργίας της θεολογικής σχολής στην Χάλκη.

Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Φωτ. N. Manginas


Μιλώντας στους εκπροσώπους των Ελληνικών και των Αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα τον διαβεβαίωσε ότι θα εγείρει τα θέματα αυτά και στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίον θα δεχθεί στον Λευκό Οίκο σε λίγες ημέρες.

Την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι στο Αμερικανικό Κογκρέσο και το βράδυ θα δειπνήσει με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάϊντεν, στην επίσημη αντιπροεδρική κατοικία. Την Πέμπτη θα τον δεξιωθεί η Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στο Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc