Πούτιν: Αμφιβάλλω για Στρος Καν

"Αδυνατώ να αξιολογήσω το πολιτικό παρασκήνιο της υπόθεσης, κυρίως όμως δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα", δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας. Για "θλιβερή" υπόθεση έκανε λόγο ο Ν. Σαρκοζί

Πούτιν: Αμφιβάλλω για Στρος Καν
Τις αμφιβολίες του για το ροζ σκάνδαλο "Στρος-γκέιτ" εξέφρασε χθες ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν κατηγορείται για απόπειρα βιασμού.

"Δεν μπορώ να πιστέψω στην εκδοχή της απόπειρας βιασμού που βαραίνει τον Στρος Καν, όπως αυτή παρουσιάστηκε αρχικά. Δεν μπορώ επίσης να αξιολογήσω το πολιτικό παρασκήνιο της υπόθεσης, κυρίως όμως δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα", δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσιικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Την ίδια ώρα, ο Νικολά Σαρκοζί έσπασε τη σιωπή του κάνοντας για πρώτη φορά δηλώσεις στον Τύπο για την πολύκροτη υπόθεση. Μετά τη σύνοδο κορυφής του G8, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την υπόθεση "θλιβερή" καταγγέλλοντας τις προσβλητικές δηλώσεις ορισμένων αξιωματούχων στη Γαλλία σχετικά με το θέμα αυτό.
"Ολα αυτά είναι αρκετά θλιβερά ώστε το σύνολο των αξιωματούχων να προσπαθεί να διατηρήσει το εύρος των ιδεών και την αξιοπρέπειά του", δήλωσε στην Ντοβίλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον ένοικο των Ηλυσίων, μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα, υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα που μπορεί να είναι αντιφατικά και είναι προσωπικά του καθενός. Οταν μάλιστα του είπαν ότι η υπόθεση αυτή έπληξε την εικόνα της Γαλλίας, ο Σαρκοζί απάντησε: "Δεν ήξερα ότι ο Στρος Καν εκπροσωπούσε τη Γαλλία". "Υπάρχουν πράγματα που είδαμε και θα προτιμούσαμε να μην είχαμε δει, αλλά υπάρχουν και πράγματα που ακούσαμε και θα προτιμούσαμε να μην είχαμε ακούσει", τόνισε, αναφερόμενος σε δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων που θεωρήθηκαν σεξιστικές.
Κι ενώ ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο "χρυσό κλουβί" στην Τραϊμπέκα της Ν. Υόρκης -632 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και ειδικό χώρο για σάουνα, σπα, γυμναστήριο και αίθουσα home cinema-, ο Γάλλος πρόεδρος άφησε να εννοηθει ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της Λαγκάρντ για την ηγεσία του ΔΝΤ.
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν δεδομένο τον διορισμό της Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ μετά τη δήλωση της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο περιθώριο της συνόδου G8.
Χθες, Λονδίνο και Μόσχα έπλεξαν το εγκώμιο της Λαγκάρντ ανακοινώνοντας ότι στηρίζουν την υποψηφιότητά της.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
mina@pegasus.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»