ειδος πολυτελείας τα υπουργικά συμβούλια

Είδος πολυτελείας τα υπουργικά συμβούλια

Είδος πολυτελείας τα υπουργικά συμβούλια
Η ίδια πόσταρε στο FB τη φωτογραφία της και μάλιστα με την ευφάνταστη λεζάντα «Η πυγολαμπίδα». Ο λόγος για τη γαλάζια βουλευτή Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία μας πληροφορεί ότι έκανε το τελευταίο της νυχτερινό μπάνιο (κάπου στην Υδρα) με φωσφορίζον μαγιό και ότι επιστρέφει δριμύτερη από τη Δευτέρα στη Βουλή. Πάντως στη ΝΔ όταν είδαν αυτή τη φωτογραφία σταυροκοπήθηκαν λέγοντας: «Ο Χριστός και η Παναγία...»
4
εκτύπωση  

Καλά που υπάρχει και η άτυπη κυβερνητική σύσκεψη, όπως αυτή που έγινε προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, στην οποία συζητούνται τα μείζονα θέματα και καταστρώνονται οι κατευθυντήριες γραμμές, διότι από υπουργικά συμβούλια δεν πάει καλά το πράγμα. Αραιά και πού συνεδριάζουν για να επικυρώσουν αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Και αν κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης αυτό υπαγορευόταν εν μέρει από τον ορυμαγδό των εξελίξεων που είχαν πάρει «φαλάγγι» το Μέγαρο Μαξίμου, τώρα πολλοί είναι αυτοί που δεν κατανοούν γιατί συνεχίζεται αυτή η κακή για την ίδια πρωτίστως την κυβέρνηση πρακτική, αφού οι υπουργοί ούτε ελέγχονται όπως πρέπει ούτε λογοδοτούν όσο επιβάλλεται και γενικώς «τρέχουν» κατά το δοκούν τα πράγματα στον τομέα ευθύνης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άτυπη κυβερνητική σύσκεψη, όπου καθορίζεται όλο το κυβερνητικό σχέδιο και τίθενται οι κεντρικοί άξονες της πολιτικής που ακολουθείται το επόμενο διάστημα, εκπροσωπούνται οι αυτόχθονες εσωκομματικές «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ: από τους «προεδρικούς» του κ. Τσίπρα (Ν. ΠαππάςΔ. Τζανακόπουλος) ως τους «53» (Ευ. Τσακαλώτος) και από τους «ενδιάμεσους» (Ν. ΒούτσηςΝ. ΦίληςΠ. Σκουρλέτης) ως τον... «αυτοδιάθετο» Ι. Δραγασάκη. Κάτι είναι κι αυτό...

Η Κομισιόν και η ΕΛΣΤΑΤ

Ο Γ. Χουλιαράκης μάλλον δεν θα περάσει και τόσο καλά στο επερχόμενο Euroworking Group της 29ης Αυγούστου, αφού οι εταίροι μας του ετοιμάζουν μια έκπληξη. Θα του ζητήσουν (και ξέρετε πώς είναι όταν ζητούν) να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την υπόθεση Γεωργίου. Μου λένε ότι θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις. Και ιδού τα προεόρτια: η Κομισιόν, στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει μια και καλή την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 και το ζήτημα με τη δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, τοποθετήθηκε χθες στην υπόθεση, η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Κομισιόν μέσω της Μαριάν Τίσεν, της αρμόδιας επιτρόπου για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και ξεκαθάρισε πως σε ό,τι αφορά την Κομισιόν τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος που υποβλήθηκαν για την περίοδο 2010-2015 είναι απολύτως ακριβή, κάτι που, όπως είπε, υποστηρίζεται και σε επιστολή που απευθύνθηκε στην ελληνική κυβέρνηση.
nnn
Η συμπαθέστατη κυρία Τίσεν κατέστησε σαφές με απόλυτο τρόπο ότι «τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας» και εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα τα στοιχεία είναι σωστά καθώς έγιναν αποδεκτά χωρίς επιφυλάξεις από τη Eurostat. Μάλιστα, αν και αποσαφήνισε ότι η Κομισιόν δεν σχολιάζει νομικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, προσέθεσε πως τέτοιες κατηγορίες μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη ζημιά στην ΕΛΣΤΑΤ και στα στελέχη της.

Ψύχραιμος Κουμουτσάκος

Πώς νομίζετε ότι υποδέχθηκε ο Γ. Κουμουτσάκος το προεδρικό καπέλωμα που του έγινε με τον διορισμό όχι ενός αλλά δύο αναπληρωτών εκπροσώπων Επικοινωνίας στη ΝΔ; Ο ίδιος λέει... ψύχραιμα (ένας Θεός όμως ξέρει τι λαχτάρα τράβηξε). Και εξηγεί το γιατί. Πρώτον, παρέμεινε στη θέση του, έστω κι αν μοιράζεται την αρμοδιότητα με άλλους δύο. Δεύτερον, έχρισε τον Κ. Κυρανάκη και τη Σοφία Ζαχαράκη... βοηθούς του. «Θα μου ετοιμάζουν την ενημέρωση, δεν θα βγαίνουν προς τα έξω» ακούστηκε να λέει. Τρίτον, τους κάλεσε σε σύσκεψη ενώ ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στη Ζάκυνθο για τους δώσει οδηγίες για τον νέο ρόλο τους και κυρίως για να τους δείξει ποιος κάνει κουμάντο. Και το σημαντικότερο, είπε ότι ο ίδιος ζήτησε «βοηθούς» από τον πρόεδρο του κόμματος ώστε, όπως του είπε, «να μπει νέο αίμα, να μάθουν και οι καινούργιοι τη δουλειά της ενημέρωσης, να υπηρετήσουν την παράταξη νέα πρόσωπα». Και για να γίνει πιο πειστικός προς τον πρόεδρο λέει ότι του είπε:«Δεν μπορώ άλλο αυτόν τον ρόλο, είχα χρηματίσει και στο παρελθόν εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, πρέπει να δοκιμαστούν και άλλοι».

nnn

Ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίζεται ή θέλει να εμφανίζεται ικανοποιημένος επειδή  διέσωσε τη θέση του ως εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. Aυτή όμως η σιγουριά του ότι «δεν θα βγαίνουν οι βοηθοί στο γυαλί» κάπως με προβλημάτισε και ρώτησα αν οι δύο καινούργιοι στην επικοινωνία της ΝΔ σκοπεύουν να πολιτευθούν. Για τη Σοφία Ζαχαράκη δεν ήταν βέβαιος, αλλά για τον κ. Κυρανάκη είπε ότι «δεν κρατιέται ο νεαρός και κατεβαίνει στη Β' Αθηνών». Εδώ απλώς να σημειώσω ότι στη Β' Αθηνών πολιτεύεται και ο κ. Κουμουτσάκος. Και κάτι άλλο που πιθανόν να έχει τη σημασία του: ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε στη Ζάκυνθο χωρίς να πάρει μαζί του ούτε τον εκπρόσωπο του κόμματος ούτε τους αναπληρωτές του. Προτίμησε να πάρει την Κύρα Κάντα, υπεύθυνη για περιφερειακά θέματα Επικοινωνίας (που μετέχει και στον πρωινό καφέ).

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc