Mporιsof: kινδυνος για τη συμφωνία ΕΕ--Τουρκίας

Σαββατοκύριακo
27-28  Αύγουστος 2016
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2169RSS FEED
ΝΕΟ ΦΡΑΧΤΗ ΥΨΩΝΕΙ Ο ΟΡΜΠΑΝΜπορίσοφ: Κίνδυνος για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
27/08/2016
Τις έντονες ανησυχίες τους, όπως συνηθίζουν, εξέφρασαν για ακόμη μία φορά Βουλγαρία και Ουγγαρία απέναντι στην τουρκική κρίση η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Ζeitung εκφράζει την ανησυχία του για την πολιτική Ερντογάν και υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη απειλήσει στο παρελθόν ότι μπορεί να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες.
Αυτή τη στιγμή είναι «πολύ της μόδας» να εμφανίζονται ορισμένοι πολιτικοί ως «θαρραλέοι ήρωες», οι οποίοι «πάνε σε πόλεμο με άρματα μάχης και αεροπλάνα», είπε δηκτικά, προσθέτοντας «όποιος όμως επιδίδεται σε λεκτικούς εκφοβισμούς, κάποια στιγμή μπορεί και να το κάνει».
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ευρώπη καταγγείλει τη συμφωνία που έχει κάνει με τον Ερντογάν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «τότε θα πραγματοποιήσει την απειλή του».
Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν «μοιραίες» για τη Βουλγαρία, είπε ο Μπορίσοφ και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει εντονότερα τα φτωχότερα κράτη μέλη για να προστατέψουν τα σύνορά τους με την Τουρκία.
Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υψώσει και δεύτερο φράκτη στα νότια σύνορά της με τη Σερβία για να εμποδίζει τους μετανάστες να εισέρχονται στο έδαφός της.
Αυτό δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον δημόσιο ραδιοσταθμό της χώρας.
Ο νέος φράκτης, ο οποίος θα κατασκευαστεί κατά μήκος αυτού που υπάρχει ήδη, θα έχει στόχο να ενισχυθεί ο πρώτος ώστε να εμποδιστεί η ενδεχόμενη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ουγγαρία στην περίπτωση που αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας για τη μετανάστευση.
«Γίνεται ο τεχνικός σχεδιασμός για την κατασκευή ενός πιο ισχυρού συστήματος άμυνας δίπλα στην υπάρχουσα γραμμή άμυνας η οποία κατασκευάστηκε πέρυσι γρήγορα», σημείωσε ο Όρμπαν.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»