Αθλητισμός | 27.06.2010

Η Γερμανία πανάξια στους «8»

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας επικράτησε με 4-1 της Αγγλίας σε ένα ματς-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο παρά το ολέθριο λάθος του διαιτητή που δεν μέτρησε κανονικό γκολ των λιονταριών. Εκδίκηση για το Γουέμπλεϊ βλέπει ο τύπος

Ένα ατελείωτο πάρτι η Γερμανία. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου μέχρι την Μαρίενπλατς του Μονάχου εκατομμύρια Γερμανοί είναι ακόμη στους δρόμους και πανηγυρίζουν την ιστορική νίκη της Νατσιοναλμάνσαφτ επί της Αγγλίας. Δεκάδες χιλιόμετρα οι αυτοκινητοπομπές, κορναρίσματα, παντού τα εθνικά χρώματα της Γερμανίας -μαύρο, κόκκινο, κίτρινο- στα παράθυρα, στα αυτοκίνητα στους δρόμους. «Ήταν ένα σπουδαίο παιγνίδι, μια σημαντική νίκη, είμαι ακόμη πολύ συγκινημένη», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ που παρακολούθησε τον αγώνα με το Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον στο Τορόντο του Καναδά, όπου έλαβε χώρα η σύνοδος κορυφής του G20. Πανηγυρισμοί και στο Αφγανιστάν, στα γερμανικά στρατόπεδα.

«Εκδίκηση για του Γουέμπλεϊ»

Απογοήτευση στην ΑγγλίαΑπογοήτευση στην ΑγγλίαΈνας γερμανικός θρίαμβος ή όταν η ιστορία εκδικείται, θα μπορούσε να είναι ο τιτλος. Το τραύμα του 1966 επουλώθηκε. «Εκδίκηση για του Γουέμπλεϊ» και «Ευχαριστούμε παλικάρια-Ήταν απίστευτο», γράφει η Bild. «Η Γερμανία διέσυρε την Αγγλία» ήταν ο πρώτος τίτλος του Der Spiegel, «Η Γερμανία νίκησε την Αγγλία με τύχη και επιδεξιότητα» παρατηρεί η Die Welt. Πολλές εφημερίδες αναφέρονται στο γκολ που σημείωσαν οι Άγγλοι και το οποίο δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής δεν είδε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Η δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε και η Γερμανία πανηγυρίζει μια πανάξια νίκη επί του αιώνιου αντίπαλου της στη μάχη της Νότιας Αφρικής. Μένει μόνο να δούμε εάν θα δικαιωθεί και η Γερμανίδα υπουργός Οικογενειακών υποθέσεων Κριστίνε Σρέντερ που σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι όταν νικά η Γερμανία στο Μουντιάλ αυξάνεται το ποσοστό το γεννήσεων.

Για την ιστορία: Δύο γκολ πέτυχε ο Τόμας Μίλερ (67', 70') και από ένα οι Μίροσλαβ Κλόζε (20') και Λούκας Ποντόλσκι (32'), ενώ για τους Άγγλους μείωσε ο Μάθιου Άπσον (37').

Σταμάτης Ασημένιος

Υπεύθυνος Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης/dw

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc