ΗΠΑ
Σκληρή γλώσσα Ομπάμα κατά της BP


Ανέβασε τους τόνους και αύξησε την πίεση επί της πετρελαϊκής εταιρείας BP λέγοντας ότι ήθελε να ξέρει «τίνος τον κ... να κλωτσήσει» για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν κάθομαι έτσι απλά να μιλάω με ειδικούς σαν να πρόκειται για σεμινάριο κολεγίου. Μιλούμε με τους τύπους αυτούς διότι εν δυνάμει έχουν την καταλληλότερη απάντηση και έτσι ξέρω τίνος τον κ... να κλωτσήσω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC «Today», αναφερόμενος στις επισκέψεις του στις πληγείσες περιοχές.

Ήταν η πιο οργισμένη αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα στην οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, την χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα επανέλαβε ότι όσοι έχουν υποστεί ζημία, θα αποζημιωθούν.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της BP Τόνι Χέιγουορντ μετά την καταστροφή της πλατφόρμας Deep Water Horizon που είχε πει ότι «θέλω τη ζωή μου πίσω» και «ο Κόλπος (του Μεξικού) είναι μια μεγάλη θάλασσα», ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε: «Δεν θα δούλευε πια για μένα μετά τις δηλώσεις αυτές». Athens 24.

Comments

lornion said…
ο Πρόεδρος εχει κάθε λόγο να αγανακτεί .Προκλήθηκε μεγάλη περιβαντολογική ζημιά και που κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρόνια θα περάσουν για την αποκατάσταση της. Θα πρέπει η Εταιρεία να πληρώσει τα σπασμένα της.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»