Σόιμπλε: Ανάγκη θεσμικής βελτίωσης της ευρωζώνης

Σόιμπλε: Ανάγκη θεσμικής βελτίωσης της ευρωζώνης

Την ανάγκη τροποποίησης των συνθηκών της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές και την ενίσχυση της λειτουργίας της Ευρωζώνης επανέλαβε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Σόιμπλε: Ανάγκη θεσμικής βελτίωσης της ευρωζώνης
«Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, η συζήτηση για μια αλλαγή των συνθηκών θα μπει και πάλι στο τραπέζι», διαβεβαίωσε ο υπουργός, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει την ευχή να υπάρξουν τέτοιες τροποποιήσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση, αλλά τελικά υποχώρησε εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του χρονοδιαγράμματος.
«Η (γερμανική) κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει τουλάχιστον μια θεσμική βελτίωση της Ευρωζώνης. Η νομισματική ένωση έχει ανάγκη κοινή δημοσιονομική και οικονομική πολιτική», πρόσθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο υπουργός θεωρεί έτσι πως «μπορεί να εξεταστεί» η δημιουργία ενός κοινοβουλίου αποκλειστικά για την Ευρωζώνη καθώς και η δημιουργία μιας θέσης "αρχηγου του Eurogroup», του οποίου προεδρεύει προς το παρόν ένας από τους υπουργούς Οικονομικών της περιφέρειας, αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Εξάλλου ο Σόιμπλε εκτιμά πως η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού σε ορισμένες χώρες, όπως και το υψηλό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις γαλλικές δημοτικές εκλογές, «δεν είναι μια καλή εξέλιξη».
«Ίσως η κρίση στην Ουκρανία να κάνει τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν και πάλι την αξία της ευρωπαϊκής ενότητας και να τους δώσει κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν», δήλωσε ο γερμανός υπουργός  ETHNOS

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc