«Νέα αντικείμενα» που ίσως ανήκουν στο boeing είδαν κινεζικοί δορυφόροι

«Νέα αντικείμενα» που ίσως ανήκουν στο boeing είδαν κινεζικοί δορυφόροι

Νέες εικόνες από δορυφόρους επεξεργάζεται η Κίνα και στις οποίες διακρίνονται κομμάτια στον Ινδικό Ωκεανό και τα οποία εικάζεται ότι ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσαν οι Μαλαισιανές Αρχές.

«Νέα αντικείμενα» που ίσως ανήκουν στο boeing είδαν κινεζικοί δορυφόροι
Ο υπουργός Άμυνας και Μετραφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν στην καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τις έρευνες ανακοίνωσε ότι το ένα από αυτά είναι 13x22,5μ. και ότι η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες εντός της ημέρας.
Οπως ανέφερε ο Χουσεΐν, «τα νέα που έλαβα από τον κινέζο πρέσβη είναι ότι ο δορυφόρος εντόπισε αντικείμενα να επιπλέουν στο νότιο διάδρομο και στέλνουν εκεί πλοία για να εξακριβώσουν περί τίνος πρόκειται».
Η Κίνα είναι ένα από τα 26 κράτη που συμμετέχουν στις έρευνες για την αγνοούμενη εδώ και δύο εβδομάδες πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, της οποίας οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Κινέζοι.
«Νέα αντικείμενα» που ίσως ανήκουν στο boeing είδαν κινεζικοί δορυφόροι
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες κινεζικοί δορυφόροι είχαν εντοπίσει κάποια ευρήματα τα οποία φέρονταν να ανήκουν στο αεροσκάφος. Ωστόσο, οι ομάδες των ερευνών που έσπευσαν στο σημείο δεν βρήκαν τίποτα.
Με αντίπαλο το χρόνο και τον κυκλώνα
Στο πλαίσιο των ερευνών έξι αεροσκάφη και δύο εμπορικά πλοία χτενίζουν την απομακρυσμένη περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου φέρονται να είχαν εντοπιστεί από αυστραλιανό δορυφόρο αντικείμενα, που εικάζονταν ότι ανήκουν στο αεροπλάνο.
Η Αυστραλία, που είχε κάνει αυτήν την ανακοίνωση και συμμετέχει στις έρευνες, ανέφερε χθες ότι τα αντικείμενα αυτά ίσως είναι χαμένα κοντέινερ ή άλλα σκουπίδια.
Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία στέλνουν περισσότερα αεροπλάνα στην περιοχή, ενώ αυστραλιανά και κινεζικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς την ζώνη των ερευνών πάνω από 2000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.
Ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χουσέιν ανακοίνωσε ότι ένας τροπικός κυκλώνας στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να καθυστερήσει τις έρευνες.
Ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν προκαλεί ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου βρίσκονται τα πλοία που αναζητούν τυχόν συντρίμμια του αεροσκάφους.
«Ορισμένα από τα πλοία που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον κυκλώνα», είπε ο υπουργός.
Ο Τζίλιαν που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε σήμερα το Νησί των Χριστουγέννων.
Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, το φορτίο που μετέφερε το αεροπλάνο δεν φαίνεται να συνδέεται με την εξαφάνισή του. Επιχείρησε έτσι να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου μέσα στο αεροσκάφος να προκάλεσαν πυρκαγιά που να οδήγησε σε δυστύχημα.
Είπε ακόμη ότι το φορτίο του αγνοούμενου αεροσκάφους πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας.
Χθες, ο Μαλαισιανός υπουργός δήλωσε ότι οι ερευνητές θα κάνουν «μακρά έρευνα», αλλά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το λεγόμενο «μαύρο κουτί».
Η εκπομπή του «μαύρου κουτιού» και τα δεδομένα που στέλνει μέσω ηλεκτρονικού συστήματος διαρκούν 30 ημέρες, μέχρι να τελειώσει η μπαταρία του. Μετά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί.
Δεν πέρασε από τον ινδικό εναέριο χώρο
Η Ινδία ενημέρωσε επισήμως τις μαλαισιανές αρχές ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες πέρασε από τον εναέριο χώρο της, σύμφωνα με πολλούς γνωρίζοντες την υπόθεση.
Η πρώτη επίσημη πληροφορία ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους ούτε από την Ινδία, μετά την εξέταση των δεδομένων που κατέγραψαν τα ραντάρ της, μειώνει τις πιθανότητες τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό να προέρχονται από την πτήση MH370.
Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσεΐν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ύστερα από δύο ημέρες χωρίς πρόοδο στις έρευνες, η «μεγαλύτερη ανησυχία» του είναι ότι αυτές θα πρέπει και πάλι να επικεντρωθούν σε δύο εναέριους διαδρόμους, βόρεια και νότια.
Οργή, ερωτηματικά και δάκρυα
Την οργή τους έκαναν εμφανή για μία ακόμη φορά συγγενείς Κινέζων επιβατών του εξαφανισμένου Μπόινγκ σήμερα στο Πεκίνο μαλαισιανούς εκπροσώπους και αστυνομικοί χρειάστηκε να επέμβουν για να μην υπάρξουν σοβαρά επεισόδια.
Σκηνές με δάκρυα και ύβρεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης σ' ένα ξενοδοχείο της κινεζικής πρωτεύουσας, καθώς οι κινεζικές οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό πεισμένες πως η Κουάλα Λουμπούρ τους κρύβει εξαρχής πληροφορίες.
«Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια! Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας!», φώναζαν οι συγγενείς.
«Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπατά, δεν τολμάει να μας αντιμετωπίσει, η μαλαισιανή κυβέρνηση είναι ο χειρότερος των δολοφόνων», έλεγαν, έστω κι αν τίποτε δεν έχει αποκαλυφθεί που να στηρίζει το σενάριο μιας πολιτικής "συνωμοσίας" για να εξηγηθεί η εξαφάνιση του επιβατικού αεροπλάνου.
«Δεν αντέχουμε άλλο! Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας», είπε μια γυναίκα. «Εδώ είμαστε στην Κίνα! Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε και δεν θα φύγουμε!»
Απειλούμενοι από τους Κινέζους που βρίσκονταν στην αίθουσα, οι μαλαισιανοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν βιαστικά το βήμα ενώ αστυνομικοί παρεμβλήθηκαν για να τους προστατεύσουν.
Υπήρχαν 153 Κινέζοι ανάμεσα στους 239 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines με προορισμό το Πεκίνο, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας, μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.
Ν.Δ (Με πληροφορίες από BBC, Reuters, ΑΜΠΕ)

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»