Στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Ομπάμα

Στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Ομπάμα

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντάται αυτή την ώρα στο Βατικανό, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος με συνέντευξή του στην Corriere Della Sera έστειλε μήνυμα κατά της φτώχειας, μια μάχη στην οποία είναι ταγμένος ο Ποντίφικας.

Στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Ομπάμα
«Thank you, thank you (Σας ευχαριστώ). Είναι υπέροχο που σας συναντώ». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του Ομπάμα κατά την συνάντησή του με τον Ποντίφικα που ξεκίνησε στις γύρω στις 10.30 (τοπική ώρα) στο Βατικανό και διήρκησε 50 λεπτά.
Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων. Ο Ομπάμα έφθασε στην Ρώμη, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής του περιοδείας και μετά από 3μερες συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες σε Χάγη και Βρυξέλλες οι οποίες αναπόφευκτα επισκιάστηκαν από την κρίση στην Ουκρανία και το μπρα-ντε-φερ Δύσης-Ρωσίας.

Comments

lornion said…
Οι συνάντήσεις του Παπα Φργκίσκου με τον Αμερικανό πρόεδρο και τους ηγέτες της ΕΕ σίγουρα θα είχαν για συζήτηση και την ταραγμένη πολιτική ατμόσφαιρα στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας.Σίγουρα ο καλός Πάπας θα εξάσκησε την επιρροή του για ήμερες σκέψεις που να συνάδουν με την εδραίωση της ειρήνηςστην κοχλάζουσα λεκτικά Ευρώπη.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»