δηλώσεις ηγετών για τον θάνατο του ΚΆΣΤΡΟ

 
ΚΟΣΜΟΣ 

Δηλώσεις ηγετών για το θάνατο του Κάστρο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο Φιντέλ Κάστρο «ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση», στις "ελπίδες" και τις "διαψεύσεις" της, εκτίμησε το Σάββατο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του κουβανού ηγέτη.
Ο Κάστρο «ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ολάντ. «Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας».
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντας τον κουβανό ηγέτη «σύμβολο μιας εποχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
«Αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας», δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, προσθέτοντας πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας "ειλικρινής και πιστός φίλος" της Ρωσίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτήρισε τον Κάστρο ως “ένα μεγάλο φίλο του Μεξικού,” ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, τον χαρακτήρισε ως έναν “αιώνιο σύντροφο,” μεταδίδει το BBC.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: “Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν' ακολουθήσουν την κληρονομιά του.”
Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε: «Ο Φιδέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις, πάνω του,» σύμφωνα με το BBC.

 O Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτισε τον Φιδέλ Κάστρο με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»