Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Monday, November 28, 2016

πρόλογος μιάς μεγάλης επίσκεψης

ΕΛΛΑΔΑ 

Πρόλογος μιας μεγάλης επίσκεψης

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Δεκατέσσερις ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα, το «Κ» βρέθηκε στην κλειστή δεξίωση που παρέθεσε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, προς τιμήν επιχειρηματιών και μελών της ελληνοαμερικανικής Oμογένειας. Επτά το απόγευμα της Δευτέρας και στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη όλα είναι έτοιμα για τη δεξίωση. Οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζονται, το προσωπικό παίρνει τις θέσεις του και οι πρώτοι καλεσμένοι καταφθάνουν. Στην είσοδο δίπλα στη μεγάλη σκάλα, ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με τη σύζυγό του Μαίρη Πάιατ (φωτ.) υποδέχονται τους πρώτους καλεσμένους, που προέρχονται από τον χώρο της ναυτιλίας, του εμπορίου, ανάμεσά τους και ο διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μαρκ Αρεϊ. Συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά προκειμένου το δίκτυο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να ενδυναμώσει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Λίγο πιο δίπλα (φωτ.) ο πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ (αριστερά) και την Ελένη Κουναλάκη, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία και ένα από τα πιο επιφανή μέλη της ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ, δείχνουν να απλαμβάνουν τη βραδιά. Και οι τρεις υποστηρίζουν θερμά τις δράσεις της ελληνικής Ομογένειας σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.  Η επιλογή των διοργανωτών να καλέσουν νέους επιχειρηματίες μαζί με ήδη καταξιωμένους κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. «Ευκαιρία γνωριμιών και δικτύωσης» τη χαρακτήρισε ο πρέσβης στην πρόποσή του, εξηγώντας τους στόχους της θητείας του. «Αυτά τα χρόνια, εγώ και η ομάδα μου θα εργαστούμε σκληρά για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας αλλά και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεπεράσει τις προκλήσεις της».

No comments: