Καμμένου ΚΑΤΆΔΥΣΙΣ


Καμμένου κατάδυσις

Καμμένου κατάδυσις
Share3
εκτύπωση  

Αν νομίζετε ότι ο Πάνος Καμμένος (φωτογραφία) αρέσκεται μόνο στις πτήσεις (κυρίως των ελικοπτέρων ως συγκυβερνήτης ή κυβερνήτης) κάνετε λάθος. Ο υπουργός Αμυνας έχει πάθος και με τις καταδύσεις. Και το απέδειξε κάνοντας την Παρασκευή κατάδυση με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Ματρώζος» (S-122) που είναι το τρίτο υποβρύχιο του τύπου «Πανανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού. Ο υπουργός μαθαίνω ότι εντυπωσιάστηκε από την τεχνολογία που διαθέτουν τα νέα υποβρύχια η οποία έγκειται στο σύστημα αναερόβιας πρόωσης που τους επιτρέπει να παραμένουν σε κατάδυση για 13 συνεχόμενες ημέρες. Ως γνωστόν, όσο τα υποβρύχια βρίσκονται σε κατάδυση δεν διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας που χρειάζεται μαζί με το καύσιμο για τη λειτουργία του κινητήρα. Ετσι, κινούνται με συσσωρευτές. Η υποθαλάσσια πλεύση του Πάνου Καμμένου δεν έγινε γνωστή, ούτε βεβαίως έγινε γνωστό εάν σκόπευε να παραμείνει πολλές ώρες εν καταδύσει. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν θα προσκαλέσει και τον Αλ. Τσίπρα σε μια τέτοια κατάδυση, αφού τόσες φορές έχουν πετάξει μαζί με ελικόπτερα.
Ξορκίζουν τις εκλογές
Αρχισαν τώρα από το Μέγαρο Μαξίμου να ξορκίζουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών που άνοιξαν με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εδωσαν και διευκρινίσεις τα διάφορα e-mails λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός περιέγραψε τι ακριβώς θα συνέβαινε εάν έκανε δεκτό το αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές. Πόσο καταστροφικό θα ήταν για τη χώρα. Και επιπλέον αυτό που δόθηκε οδηγία στους βουλευτές να λένε είναι ότι τον Μάιο του 2019 θα γίνουν τριπλές εκλογές.
Η οργή του Λεβέντη
Δεν θέλει πολύ ο Βασίλης Λεβέντης για να εξοργιστεί. Και όταν αυτό συμβαίνει κλείνεται στο γραφείο του, ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και συσκέπτεται οικογενειακά-κομματικά (με τη σύζυγό του που είναι και διευθύντρια στο γραφείο του και με τον θετό γιο του Μάριο Γεωργιάδη που είναι και βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στο κόμμα). Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξεχείλισε από οργή όταν πληροφορήθηκε την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του (και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του) Γ. Καρρά. Ετσι έμεινε και αυτός, όπως και ο Στ. Θεοδωράκης του Ποταμιού, με οκτώ βουλευτές. Η οργή του Λεβέντη προήλθε από το γεγονός ότι ο κ. Καρράς (επιφανής νομικός) είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι εάν φύγει από το κόμμα θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραδώσει και την έδρα, πλην όμως δεν το έπραξε. Τώρα τον καλεί να παραδώσει πάραυτα την έδρα (γιατί έχει έτοιμο από τη Β' Αθήνας αντικαταστάτη) αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Προς μεγάλη χαρά όμως των ανεξάρτητων βουλευτών που έγιναν αισίως επτά και προσδοκούν να γίνουν 10 ώστε να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι, μου λένε, αισιόδοξοι προς τούτο.


Τα μεγαλεία Κουρουμπλή
Πολλοί ήταν όσοι διερωτήθηκαν γιατί συνόδευσαν τόσοι υπουργοί (σύνολον επτά) τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην περιοδεία του στη Θράκη (και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη). Ο κάθε ένας υπουργός είχε και μια αρμοδιότητα σε ό,τι επρόκειτο να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για παράδειγμα, νεοτοποθετηθείς υπουργός Ναυτιλίας, πήγε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και εκεί, μόλις κάθισαν στο Λιμεναρχείο, ο Πρωθυπουργός γύρισε και του είπε: «Είδες, Παναγιώτη, τι μεγαλεία έχει το Ναυτιλίας;». Ο υπουργός αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση, δεν ήξερε τι να απαντήσει και απλώς χαμογέλασε. Τι μεγαλεία να δει άλλωστε; Από πρώτος τη τάξει υπουργός (Εσωτερικών) βρέθηκε στο Ναυτιλίας, μάλλον για να τον καλοπιάσει ο Πρωθυπουργός του τα είπε αυτά. Και δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε λέγοντάς του: «Το Ναυτιλίας είναι μεγαλείο». Μεγαλείο ή όχι, υπήρχε ένα πρόβλημα. Τόση ώρα περιοδεία στη Θράκη και οι συνοδεύοντες τον υπουργό διαπίστωσαν ότι δεν είχε στο πρόγραμμα γεύμα. Ο Π. Κουρουμπλής όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια προγράμματα, πήρε την επικεφαλής της φρουράς του (την εντυπωσιακή αστυνόμο Ευρυδίκη) και πετάχτηκαν σ' ένα κεμπαπτζίδικο στην Κομοτηνή για ένα «βρώμικο» στα όρθια. Εκεί τους αναγνώρισαν οι κάτοικοι και του πρόσφεραν σέρτικο τσιγάρο δικής τους παραγωγής το οποίο ο υπουργός το κάπνισε ευχαρίστως, λέγοντας στον έκπληκτο μουσουλμάνο που του το πρόσφερε: «Είμαι και εγώ καπνοπαραγωγός. Δηλαδή ο πατέρας μου».


Μουζάλας επιρρίπτων ευθύνες
Εμφανώς καταβεβλημένος  από τα τραγικά που συνέβησαν στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια, ο Γιάννης Μουζάλας εμφανίστηκε στη Βουλή επιρρίπτοντας ευθύνες ακόμα και προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, επειδή συντάσσονται με τους τοπικούς άρχοντες στην προσπάθεια διευθέτησης του προβλήματος το οποίο όλο και οξύνεται, μαζί με τις ακραίες ρατσιστικές φωνές κάποιων κύκλων που ψαρεύουν στα θολά νερά της αγανάκτησης και των φόβων των τοπικών κοινωνιών. Η ουσία είναι ότι ο κ. Μουζάλας επιμένει πως οι νησιώτες πρέπει να δεχθούν τη δημιουργία νέων χώρων για να υπάρξει αποσυμφόρηση ενώ, προς το παρόν, θα καταβληθεί μια προσπάθεια απεγκλωβισμού. Ηδη από τη Χίο έχουν αποσυρθεί προς την ενδοχώρα περίπου 1.500 άτομα ενώ σε Μυτιλήνη και Σάμο αρχίζει η διαδικασία απεγκλωβισμού από τη Δευτέρα για τις οικογένειες και τις ευπαθείς ομάδες που κρίνεται ότι δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία. Πάντως αυτό που παραδέχτηκε είναι ότι δεν θα απεγκλωβιστούν άμεσα τα νησιά.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc