Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Friday, November 25, 2016

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΄μια λύση στο κυπριακό θα είχε ευεργετικές συνέπειες........


Κομισιόν: Μια λύση στο Κυπριακό θα είχε ευεργετικές συνέπειες για την ΕΕ

«Απόλυτη στήριξη στους δύο ηγέτες»
Κομισιόν: Μια λύση στο Κυπριακό θα είχε ευεργετικές συνέπειες για την ΕΕ
Share
εκτύπωση  
Βρυξέλλες 
Την άποψη ότι μια λύση στο Κυπριακό θα έχει «ευεργετικές συνέπειες» για την ΕΕ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας ότι γι' αυτό το λόγο η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ «εμπλέκονται πλήρως» στην αναζήτηση λύσης.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις συνομιλίες και η Επιτροπή επαναβεβαίωνει την εμπιστοσύνη της στην προσήλωση και των δύο ηγετών, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στα προβλήματα της Κύπρου που εκκρεμούν» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η Επιτροπή «καλεί όλες τις πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε φαίνεται να γίνεται».

«Και οι δύο ηγέτες ξέρουν ότι έχουν την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου Γιούνκερ, καθώς είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειάζεται στις δύο πλευρές και τα Ηνωμένα Έθνη σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο Μ. Σχοινάς και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι προφανές ότι μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ΕΕ και όχι μόνο, γι’ αυτό ο πρόεδρος Γιούνκερ και η ομάδα του έχουν πλήρως εμπλακεί και στηρίζουν τις προσπάθειες».

No comments: