Κ.ΜΗΤΣΟΤΆΚΗς΄¨απαράδεκτες οι τοποθετήσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης

 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κ. Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι τοποθετήσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάννης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης» τόνισε και πρόσθεσε πως «Δεν υπήρξε λαικιστής, έκανε την σεμνότητα τρόπο ζωής. Γνήσιος δημοκράτης».
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος. Όπως είπε, δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, μόνο μια νέα, σοβαρή και αξιόπιστή κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ανακατατάξεις αυτές προς όφελος της Ελλάδας.

Όσον αφορά την μίνι συνόδο της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ στο Βερολίνο την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε, καθώς κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς.
«Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα. Η διεθνής κοινότητα μας αντιμετωπίζει με αισθήματα συμπόνοιας και οίκτου. Η κατανόηση των ξένων δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει από μόνη της την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε.
Ειδικά για την Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι απρόβλεπτη, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνεχείς τοποθετήσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην Αλβανία κάνοντας λόγο για κρεσέντο εθνικισμού, η οποία βάζει στο τραπέζι όλα τα διμερή θέματα.
Αναφορικά με το Κυπριακό εξέφρασε προβληματισμό για τα βήματα υπαναχώρησης των Τουρκοκυπρίων στις πρόσφατες συνομιλίες της Ελβετίας. 

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc