rethink Atehns

 
Τάκης Θεοδωρόπουλος ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Rethink Athens

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔIAΓΩNIΩΣ
Είναι βέβαιο ότι η πρόταση της κυρίας Γιαννάκου για το Πολυτεχνείο έχει ήδη ξεχαστεί. Οπως ξεχάστηκαν και οι προηγούμενες που διατυπώθηκαν κατά καιρούς για το ίδιο θέμα. Ή, μάλλον, για να είμαι ακριβής, δεν ξεχάστηκαν. Απλώς αγνοήθηκαν. Σιγά τώρα μην πάμε να μπλέξουμε με τέτοια. Φαντάζεσθε τον κ. Μπαλτά ή την κ. Κονιόρδου να οργανώνουν στα σοβαρά την εκκένωση του κτιρίου Γκίνη από τους μπαχαλάκηδες σε συνεργασία με τον κ. Τόσκα, ενώ συγχρόνως σε συνεργασία με τον κ. Γαβρόγλου να αποφασίζεται η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην πανεπιστημιούπολη; Μάλλον ευκολότερη είναι η απαλλαγή της Ελλάδας από τα μνημόνια, παρά η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο Πολυτεχνείο και η δημιουργία ενός μουσειακού συμπλέγματος στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό είναι το ουσιαστικό Rethink Athens, πολύ πιο ουσιαστικό πάντως από την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και διάφορα vintage φορέματα που πάνε να φορέσουν στην γερασμένη πόλη. Πεδίο δόξης λαμπρόν για να κλείσει τη θητεία του ο δήμαρχος Καμίνης.
Παλαιότερα, όταν έφυγαν οι υπόλοιπες σχολές από το κτίριο της οδού Πατησίων, έλεγαν ότι η Αρχιτεκτονική παρέμεινε διότι βόλευε όσους καθηγητές της είχαν τα γραφεία τους εκεί κοντά στην περιοχή. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό και σήμερα. Εκείνο που σίγουρα ισχύει είναι η χρησικτησία που έχουν επιβάλει οι μπαχαλάκηδες. Ποιος τολμάει να τους ζητήσει να αδειάσουν τη γωνιά; Ο κ. Τόσκας είναι αρκούντως φιλότεχνος και ανοιχτόμυαλος για να τολμήσει να ενοχλήσει τα «παιδιά». «Παιδιά» εντός εισαγωγικών, διότι ανάμεσά τους κυκλοφορούν κάτι γκριζομάλληδες, κατεψυγμένα προϊόντα από τη δεκαετία του εβδομήντα. Φοβούμαι δε πολύ ότι αυτοί έχουν και τη συμπαράσταση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των αρχαιολόγων, όπου λέγεται ότι ο δεξιότερος ψηφίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πρόταση λοιπόν για το Rethink Athens. Η ανόρθωση του κέντρου να ξεκινήσει από την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Πολυτεχνείου. Κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τη σημαντικότερη στον κόσμο συλλογή αρχαιοτήτων που διαθέτουμε ως χώρα. Οσο για τα ανθρωπόμορφα τρωκτικά, αυτά μπορούν να βολευτούν μια χαρά. Ας βρεθεί κάποιος χώρος στην περιοχή, ας περιφραχθεί και ας τους επιτραπεί εντός αυτού του χώρου να καίνε κάδους απορριμμάτων με την ησυχία τους. Ας στέλνουν επίσης εκεί όσα οχήματα των δημοσίων συγκοινωνιών προορίζονται για απόσυρση για να βγάζουν το άχτι τους.
Φρονώ ότι η πρότασή μου ενδιαφέρει και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Αυτοί θα μπορούν να οργανώνουν περιηγήσεις που θα περιλαμβάνουν και την αρχαία και τη σύγχρονη Ελλάδα. Από την ευγένεια των εκθεμάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό θα τους περνούν στην ευγένεια των μπαχαλάκηδων.
Σοβαρά τώρα. Θεωρώ ότι η πρόταση για επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στα κτίρια του Πολυτεχνείου είναι μια πολύ σοβαρή πρόταση ανάπτυξης όχι μόνον της περιοχής, όχι μόνον της Αθήνας, αλλά και της χώρας. Επειδή δε οι απολογητές του μπάχαλου που μας κυβερνούν χασμουριόνται, όπως ο πρωθυπουργός τους όταν ακούει για αρχαιότητα, περιμένω κάποια χειρονομία κατανόησης από τους επόμενους. Αν ακούει κάποιος εκεί στη Νέα Δημοκρατία.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»