«Ζωντανό Σύμπαν» : Ο συγγραφέας Κρις Ίμπι στην Αθήνα
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Ζωντανό Σύμπαν- Η αναζήτηση της ζωής στο Διάστημα» σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Συνάντηση με τον Κρις Ίμπι, συγγραφέα του βιβλίου «Το Ζωντανό Σύμπαν- Η αναζήτηση της ζωής στο Διάστημα» διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010, και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο.

Εκτός από το συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσει και ο Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

«Το ζωντανό σύμπαν: Η Αναζήτηση της Ζωής στο Διάστημα»

Η αστροβιολογία -η μελέτη της ζωής στο Διάστημα- αποτελεί σήμερα ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα και πιο δημοφιλή επιστημονικά πεδία. Στο βιβλίο αυτό ο λόγιος και ερευνητής Κρις Ίμπι διερευνά τα θεμέλια του εν λόγω κλάδου, το πού κατευθύνεται και τι μπορεί να ανακαλύψει.

Το ταξίδι αρχίζει με τα πρώτα βήματα της επιστήμης και προχωρά με τις επαναστατικές θεωρίες που διατυπώθηκαν κατά την Αναγέννηση, μεταξύ των οποίων και η δήλωση του Κοπέρνικου ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος αλλά απλώς ένας πλανήτης, που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Αλλά αν και η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης, είναι ο μόνος ζωντανός πλανήτης που γνωρίζουμε ως σήμερα.

Στη συνέχεια ο Ίμπι ασχολείται με το Διάστημα, όπου οι αστροβιολόγοι ερευνούν τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής πέρα από τον κόσμο μας. Θα βρεθεί άραγε ζωή στον Άρη, στον «πλανήτη του θανάτου», που έχει σαμποτάρει τις περισσότερες πλανητικές αποστολές; Ή στην Αφροδίτη, την «κακή δίδυμη» αδελφή της Γης της οποίας η ζέστη μπορεί να λιώσει τον μόλυβδο;

Ο Κρις Ίμπι είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και υποδιευθυντής ενός εκ των μεγαλύτερων αστρονομικών τομέων της χώρας. Έχει γράψει περισσότερες από 160 ερευνητικές εργασίες και είχε την έγκριση 24 προγραμμάτων για το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ. Έχει τιμηθεί με δέκα βραβεία διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και έχει επιλεγεί ως Καθηγητής της Χρονιάς στην Αριζόνα από το Ίδρυμα Κάρνεγκι. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας και το 2002 επιλέχθηκε ως Διακεκριμένος Διδάσκαλος Επιστημών. Το 2007 διετέλεσε επιστημονικός επισκέπτης στο Ίδρυμα «ΦΒΚ». Ζει στο Τούσον της Αριζόνας.

www.kathimerini.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc