Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη δουλειά μπροστά της BLOOMBERG

 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη δουλειά μπροστά της

BLOOMBERG
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά, επισήμανε την Παρασκευή η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της G7 που διεξάγεται στην Ιαπωνία.
Η κα Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Bloomberg, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ήταν θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο, αναφέροντας ότι «ο καθένας ήθελε να αποφύγει μια συζήτηση για το Grexit την ίδια στιγμή που είναι ανοιχτή η συζήτηση για το πως θα αποφευχθεί το Brexit».
Αναφερομένη στην Ελλάδα ανέφερε ότι στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει βήματα προόδου, ωστόσο, απαιτείται ακόμη πρόσθετη δουλειά στον τομέα αυτό.
Ως προς το χρέος, η επικεφαλής του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι το Ταμείο θα επανέλθει με τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αργότερα, διαβεβαιώνοντας ότι το θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Ευρωπαίους για την εφαρμογή των μέτρων, που είναι απαραίτητα προκειμένου να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Ακόμη, εξέφρασε την επιθυμία της να συμμετάσχει το Ταμείο χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Ομως, όπως αποσαφήνισε, ακόμη δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ποιόν τρόπο το ΔΝΤ θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση, καθώς και η βιωσιμότητα του χρέους. 

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»