Σύγκρουση Βορίδη - Πολάκη με φόντο τον …Άρη Βελουχιώτη

Σύγκρουση Βορίδη - Πολάκη με φόντο τον …Άρη Βελουχιώτη

Τα «καρφιά», οι υπαινιγμοί για το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι φωτογραφίες του Βελουχιώτη και του Παπαδόπουλου…
Σύγκρουση Βορίδη - Πολάκη με φόντο τον …Άρη Βελουχιώτη
1
εκτύπωση  

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Μ. Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. Οι πολιτικές «μαχαιριές» και τα «καρφιά» πήραν και έδωσαν ενώ δεν έλειψαν και οι ιστορικές παραπομπές και οι συμβολισμοί με τον κ. Βορίδη να επικαλείται τον …Άρη Βελουχιώτη, το πορτρέτο του οποίου κοσμεί το υπουργικό γραφείο του κ. Πολάκη, ο οποίος ανταπέδωσε τα «πυρά» επιδεικνύοντας φωτογραφία με τον κ. Βορίδη στο βήμα και πίσω του το πορτρέτο του αρχιπραξικοπηματία Γεώργιου Παπαδόπουλου και με τίτλο «Μ. Βορίδης: Να γκρεμίσουμε ότι και όποιον μας σταματήσει».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και την «βίαιη ωρίμανσή» της: «Όντως ανοίγεται μια γέφυρα συνεννόησης. Εύγε. Ξεπεράσατε τα όνειρα κάθε φιλελεύθερου διανοούμενου. Μας ξεπεράσατε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, με εμφανή ειρωνική διάθεση καταγγέλλοντας την εκχώρηση του δημοσίου πλούτου μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο, όπως υπογράμμισε, είναι «το Ταμείο του Σόϊμπλε». «Βάζετε συνδιαχειριστές τους ξένους σε όλο τον δημόσιο πλούτο για 100 χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας μάλιστα: «Αυτό το ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά δεν τους το έδωσε, το ζήτησαν από τον Λουκά Παπαδήμο και δεν τους το’ δωσε, το ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά και δεν τους το’ δωσε, αλλά ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο και ο ιστορικός κληρονόμος του Βελουχιώτη Αλέξης Τσίπραςαυτός το έδωσε».
Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της πρώην γενικής γραμματέως του ΚΚΕΑλέκας Παπαρήγα, η οποία φώναξε από το έδρανό της στον κ. Βορίδη: «Μην παραχαράζεις την Ιστορία». «Αν κάποιος παραχαράζει την Ιστορία δεν είμαι εγώ», της απάντησε εκείνος λέγοντας ότι ο κ. Πολάκης και ο κ. Σπίρτζης (υπουργός Μεταφορών και Υποδομών) έχουν την φωτογραφία του Βελουχιώτη στο γραφείο τους. Πηγαίνοντας δε ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Βορίδης υπαινίχθηκε ότι οι δανειστές «μπλόκαραν» την αξιολόγηση επί Σαμαρά διότι, όπως υποστήριξε, «προφανώς κάτι είχαν συμφωνήσει, με κάποιον είχαν συνεννοηθεί». «Αυτά που αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι τους τα έδωσε ο Τσίπρας», σημείωσε, κατηγορώντας τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «συνυπεύθυνους στο μεγαλύτερο ξεπούλημα και στην μεγαλύτερη προδοτική στάση».
Ζητώντας τον λόγο ο κ. Πολάκης είπε ότι όντως έχει στο γραφείο του το πορτρέτο του Άρη Βελουχιώτη, ενώ, όπως είπε στον βουλευτή της ΝΔ, «εσύ όμως έχεις φωτογραφηθεί έχοντας πίσω σου φωτογραφία του Παπαδόπουλου με τίτλο “να γκρεμίσουμε ότι και όποιον μας σταματήσει” –για να ξέρουμε τι πολιτικό φορτίο κουβαλά ο καθένας». Ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι «βγαίνουν πολλά στη φόρα» και ότι «εσείς προσωπικά μπορεί να μην είστε ανακατεμένος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά βγαίνουν ορισμένα πράγματα για το Ερρίκος Ντυνάν για το οποίο έχετε νομοθετήσει να περάσει σε μία νύχτα στην Τράπεζα Πειραιώς». «Η ομιλία σας, παρότι καλή συνδικαλιστικά, δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο, γιατί ποντάρετε στην αριστερή παρένθεση, όμως θα έχουμε δεξιά παρένθεση», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.
Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ του είπε ότι «εγώ νομοθέτησα για ένα εδικό ζήτημα που συνδεόταν με τον πλειστηριασμό για να μείνει ανοιχτό το Ερρίκος Ντυνάν». «Τι σχέση έχει αυτό με τον Μαρτίνη και τα κακουργήματά του;», διερωτήθηκε, ενώ πρόσθεσε: «Είμαι τρομερά ανεκτικός στην πολιτική κριτική. Βρίστε με, πείτε μου για Παπαδόπουλους, για τσεκούρια κλπ. Για θέματα εντιμότητας και ηθικής ακεραιότητας όμως δεν δέχομαι τίποτα».
Όσον αφορά την φωτογραφία του Παπαδόπουλου έδωσε την δική του εξήγηση: «Εγώ σας είπα για την φωτογραφία που είναι τώρα στο γραφείο σας. Κι εσείς μου λέτε για το τι έκανα όταν ήμουν 21 ετών. Όμως δεν είναι γόνιμη μια συζήτηση τι έκανα εγώ πριν 30 χρόνια και τι εσείς».
Ο κ. Πολάκης επανήλθε λέγοντας στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας ότι είχε για μισό χρόνο την εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με έκθεση του ΓΛΚ για το 2014 φαίνεται ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων «έδωσε 5.868.309,17 ευρώ ως έξοδα επικοινωνιακής δαπάνης σε καμιά τριανταριά ΜΜΕ και sites που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και αυτό αν δεν το ξέρατε έγινε κάτω από τη μύτη σας». Ο κ. Βορίδης έλαβε για άλλη μια φορά τον λόγο για να του απαντήσει: «Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας τότε να καταλογίσετε και την ευθύνη στα όργανα. Οι καταχωρήσεις οι διαφημιστικές είναι προφανές ότι γίνονται. Το τζάμπα είναι εκτός ωρών που βλέπει ο κόσμος τηλεόραση. Άρα οι υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι του ΚΕΕΚΠΝΟ. Εποπτεία γενική έχει ο υπουργός». «Αν έχετε να μας πείτε κάτι συγκεκριμένο, πείτε το», συμπλήρωσε.

Comments

lornion said…
ντροπή ,στο κοινοβούλιο του2016 συζητουν τον εμφύλιο του 1944 και τούτου δοθέντος απο καταβολές περιστασιακές μαλωνουν οι πατέρες ανακατεύοντες τα σωθικά των ελλήνων.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»