Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Wednesday, November 2, 2016

Ρέγκλινγκ Μεταρρθυμίσεις για επιστροφή στις αγορές

Τετάρτη
2 Νοεμβρίου 2016
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2236RSS FEED
Ντάισελμπλουμ: Το Ασφαλιστικό στη β' αξιολόγησηΡέγκλινγκ: Μεταρρυθμίσεις για επιστροφή στις αγορές
02/11/2016
Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Ο ESM έχει εντολή να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα, κάτι που γίνεται, και θα κάνουμε προτάσεις πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε.
«Κινούμαστε προς συμφωνία. Δεν θα υπάρξει ακριβής συμφωνία για το τι θα συμβεί στα μέσα του 2018, αλλά για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα έχουμε αποφάσεις εντός του έτους», υπογράμμισε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα αποσκοπούν κυρίως στη μείωση της ευαισθησίας της ελληνικής οικονομίας στα επιτόκια (σ.σ.: τις μεταβολές τους).
Σε ό,τι αφορά τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ο Ρέγκλινγκ, που πρόσφατα δήλωσε πιο κοντά στον Σόιμπλε, παρά στη Λαγκάρντ για το θέμα του χρέους, είπε ότι αυτά θα ληφθούν όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα και μπορεί να ακολουθηθούν από μακροπρόθεσμη ελάφρυνση, εάν η Αθήνα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές χρέους την επόμενη χρονιά, εάν συνεχίσει την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε εκ νέου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε έγγραφό του που αφορά στην ατζέντα του Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου συνδέει τη δρομολόγηση του πρώτου σκέλους των παρεμβάσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτών που χαρακτηρίζονται ως άμεσης εφαρμογής, με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο ESM αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ξεκίνησε τις διαδικασίες συγκεκριμενοποίησης των μέτρων, οι οποίες θα χρειασθούν αρκετή προσπάθεια και «τεχνικές» λύσεις μέχρι να πάρουν την τελική τους μορφή για να εφαρμοσθούν.
Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή, θα δρομολογηθεί αφού ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση.
Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Ντάισελμπλουμ καθιστά σαφές ότι τα πρώτο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι – και πάλι – το Ασφαλιστικό, ενώ περιορίζει χρονικά την παραμονή των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα στην επόμενη αποστολή τους μεταξύ της 14ης και της 21ης Νοεμβρίου.

No comments: