Τη μισή τους περιουσία για φιλανθρωπία δίνουν δεκάδες Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι


Η πρωτοβουλία ανήκει κατά το ήμισυ στον Μπιλ Γκέιτς
Η πρωτοβουλία ανήκει κατά το ήμισυ στον Μπιλ Γκέιτς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
  • 0
Ουάσινγκτον
Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ανάμεσα στους 30 Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους που δεσμεύτηκαν την Τετάρτη να διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους για φιλανθρωπικούς λόγους.

Την πρωτοβουλία για την καμπάνιαThe Giving Pledge («Υπόσχεση Δωρεάς») είχαν ο Μπ.Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ και την έχουν προσυπογράψει αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ο Μπάρον Χίλτον της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας και ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ.

Όλοι θα συνεισφέρουν για να λυθούν μερικά από «τα πιο πιεστικά προβλήματα στην κοινωνία». Η καμπάνια δεν θα συγκεντρώνει χρήματα αλλά καθένας θα επιλέξει πού και πώς θα διαθέσει τα χρήματα.

Ακόμα, υπάρχουν χρηματιστές, τραπεζίτες και επιχειρηματίες σε κλάδους τεχνολογιών αιχμής.

Αν και η υποχρέωση είναι μόνο ηθική, πολλοί έχουν υποσχεθεί να διαθέσουν πάνω από τη μισή περιουσία τους, συγκεντρώνοντας έτσι πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

lornion said…
αναγνωρίσιμη και επαινετή η πρωτοβουλία των αμερικανών κροίσων. Φαντάζει σαν φάρος ελξης του πλούτου σε εργα ουμανισμού, ανακουφίζοντας τις κοινωνίες των ανθρώπων.Ισως τέτοιες πράξεις αλλάξουν κάποια μέρα και τα ηθη της σκληρής εποχής μας.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»