To… ταξίδι του Τόνι Μπλερ προς τον πλούτο

Αποδέκτης σημαντικής δωρεάς είναι από σήμερα ο βρετανικός στρατός από έναν εξαιρετικά επώνυμο αλλά και ιδιαίτερα μισητό από τους πολίτες ιδιώτη, τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, ο κ. Μπλέρ θα δώσει όλα τα έσοδα από το πολλά αναμενόμενο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο “Ενα Ταξίδι”, που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Βρετανία και ΗΠΑ την 1η Σεπτεμβρίου, στη Βρετανική Λεγεώνα, την υπηρεσία του στρατού που ασχολείται με την αποκατάσταση τραυματισμένων στρατιωτών.

Δωρίζει και την προκαταβολή

Η δωρεά του Τόνι Μπλέρ περιλαμβάνει και την αστρονομική προκαταβολή των σχεδόν 5 εκατ. στερλινών Η δωρεά του Τόνι Μπλέρ περιλαμβάνει και την αστρονομική προκαταβολή των σχεδόν 5 εκατ. στερλινώνΗ δωρεά του Τόνι Μπλέρ περιλαμβάνει και την αστρονομική προκαταβολή των σχεδόν 5 εκατ. στερλινών καθώς και όλα τα μελλοντικά έσοδα από το βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τον εκδοτικό οίκο Random House. Η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού απορρίπτεται συλλήβδην από τους συγγενείς των εκατοντάδων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο σύλλογός τους κάλεσε τον στρατό να μην αγγίξει τα, όπως τα αποκαλεί, «βρώμικα χρήματα» του Μπλερ. Μάλιστα κατά την υπογραφή του βιβλίου σε κεντρικό βιβλιοπωλείο του Λονδίνου, την 1η Σεπτεμβρίου, προετοιμάζονται διαμαρτυρίες και συμβολική σύλληψη του Τόνι Μπλερ για εγκλήματα πολέμου, αν και το τελευταίο δεν είναι εφικτό λόγω των εξαιρετικών μέτρων ασφαλείας που συνοδεύουν τον πρώην πρωθυπουργό, όπου κι αν εμφανιστεί.

Εκατομμυριούχος ο Μπλερ

O Τόνι Μπλερ έχει συσωρρεύσει περιουσιακά στοιχεία τεράστιας αξίας, κυρίως ακίνητα ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. στερλίνωνO Τόνι Μπλερ έχει συσωρρεύσει περιουσιακά στοιχεία τεράστιας αξίας, κυρίως ακίνητα ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. στερλίνωνΑς σημειωθεί ότι μετά την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, το 2007, ο Τόνι Μπλερ έχει συσωρρεύσει περιουσιακά στοιχεία τεράστιας αξίας, κυρίως ακίνητα ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. στερλίνων. Ενδεικτικά, ο κ. Μπλερ λαμβάνει 1 εκατ. στερλίνες το χρόνο ως σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας GP Morgan και άλλα τόσα από την ασφαλιστική εταιρία Zurich Financial Services, ενώ επίσης εισπράττει 1 εκατ. ως σύμβουλος της κυβέρνησης του Κουβέιτ. Αν προστεθούν σε αυτά και τα έσοδα από ομιλίες σε ΗΠΑ και Ασία, τότε τα ετήσια έσοδα του κ. Μπλερ φθάνουν τα 4 εκατ. στερλίνες. Τα στοιχεία αυτά ήλθαν στη δημοσιότητα μετά από εξονυχιστική δημοσιογραφική έρευνα αφού ο πρώην σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός και νυν εκατομμυριούχος εποχειρηματίας φρόντισε να δημιουργήσει ένα δίκτυο εταιριών ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η δημόσια καταγραφή τών εσόδων του.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

dw

Comments

lornion said…
Δεν ενδιαφέρει ο πλούτος του κ. Τόνυ Μπλέρ ,ενδιαφέρει το βιβλίο του και η προσφορά του στους τραυματίες του αδικου πολέμου εναντίον του Ιράκ. Χρησιμοποιήθηκε το ψεύδος στον πόλεμο αυτό.Ας μη το ξεχνούμε.Αν τον επισκέπτονται τύψεις τούτο είναι θέμα δικό του που οι Βρεττανοί βετεράνοι νομίζω να μη δεχτούν την προσφορά για να τον ξαλαφρώσουν.Ηδη φάνηκαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»