Σφραγίστηκε οριστικά το πηγάδι της BP

Θαντ Άλλεν
Φωτογραφία AP

Θαντ Άλλεν

Μοιραστείτε το

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα τόνισαν ότι το κατεστραμμένο πηγάδι της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού έχει σφραγιστεί οριστικά και ότι η διαδικασία θα επικεντρωθεί από εδώ και στο εξής στον καθαρισμό και την αποκατάσταση της περιοχής.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Λευκό Οίκο ο επικεφαλής των προσπαθειών για την αποκατάσταση των προβλημάτων από την πετρελαιοκηλίδα, Θαντ Άλλεν, δήλωσε ότι η τελευταία προσπάθεια από την ΒΡ να σφραγίσει το πηγάδι ήταν επιτυχής. Όπως ο ίδιος τόνισε υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ωστόσο όπως είπε ο Θαντ Άλλεν οι εργασίες θα τερματισθούν όταν η εναλλακτική γεώτρηση που είναι σε εξέλιξη ολοκληρωθεί και το κατεστραμμένο πηγάδι σφραγιστεί μόνιμα με λάσπη και τσιμέντο.

Η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, Τζέην Λουμπτσένκο, έδωσε πληροφορίες από κυβερνητική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και στην οποία αναφέρετε ότι έχει περισυλλεγεί, έχει καεί ή έχει διασπασθεί από φυσικά αίτια, το 75% από το πετρέλαιο που είχε διαρρεύσει στον Κόλπο του Μεξικού.

Παρόλα αυτά η κ. Λουμπτσένκο τόνισε ότι το φυσικό περιβάλλον της περιοχής πιθανότατα θα χρειαστεί δεκαετίες για να επανέλθει πλήρως σε φυσιολογικά επίπεδα.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»