στπν απόηχο του γερμανικού ναι


Στον απόηχο του γερμανικού «ναι»

Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη Ευρώπη, λέει ο πρώην καγκελάριος Κολ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 πηγή ΤΑ ΝΕΑ
«Η Ευρώπη παραμένει ένα θέμα πόλεμου και ειρήνης και η ιδέα της ειρήνης αποτελεί τον κινητήριο νομικό μοχλό της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης» τονίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, σε άρθρο του που φιλοξενείται στην εφημερίδα Bild.

Ο καγκελάριος της Ενοποίησης προειδοποιεί για «απευκταίες μορφές από το παρελθόν, οι οποίες δεν έχουν εκλείψει και μπορούν να επιστρέψουν».

Ένα 24ωρο μετά την υπερψήφιση του νέου δανείου για την Ελλάδα από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ο Κολ παρεμβαίνει, υπενθυμίζοντας ότι η απάντηση είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη και, υπερασπιζόμενος την πολιτική της Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνει:

«Πού θα βρισκόμασταν σήμερα στην Ευρώπη, αν εμείς υποκύπταμε πάντα στους σκεπτικιστές και δεν είχαμε προωθήσει τη μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις;».

Ο πρώην καγκελάριος σημειώνει ακόμη ότι «η Ευρώπη είναι το μέλλον μας», πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση» και εμφανίζεται πεπεισμένος ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι εμείς, η Ευρώπη μας, θα εξέλθει ισχυρότερη από την παρούσα κρίση, εάν το θελήσουμε».

«Ας μην ξεγελιόμαστε» καταλήγει χαρακτηριστικά

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»