O Παπαδήμος βλέπει Μπαρόζο και o Σαμαράς τη Μέρκελ

Μέγεθος κειμένου

Διαδώστε αυτό το άρθρο

0
 
 
0
 
 
0
 
0
 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.02.2012 | 14:13
Πρώτη δημοσίευση: 29.02.2012 | 14:00
Διαδώστε το:

Στις 16.00 ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Ζοζέ Μπαρόζο μετά την έγκριση από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα του δευτέρου πακέτου στήριξης της Ελλάδας. Οι συνομιλίες των δύο ανδρών θα επικεντρωθούν στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων του δεύτερου προγράμματος, στην ταχεία απορρόφηση των πόρων της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και στο έργο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών.

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τοι Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ πριν την έναρξη της Συνόδου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι οι συνθήκες, που διαμορφώνονται μετά τη νέα δανειακή σύμβαση, ο δε Αντώνης Σαμαράς θα θέσει για μια ακόμα φορά το θέμα της λήψης αναπτυξιακών μέτρων για να βγει η χώρα από την ύφεση.

Η εκτίμηση που έχουν στο επιτελείο της ΝΔ είναι πως πλέον το κλίμα στην Ευρώπη για τον πρόεδρο του κόμματος είναι πολύ θετικό και πως ο ίδιος, με τις επαφές του αυτές, αλλά και με τα ταξίδια που έχει και προτίθεται να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»