ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΑγωγή Αλ. Τσίπρα κατά Bild και Der Spiegel
25/02/2012
Στην αντεπίθεση, όπως δήλωσε, σκοπεύει να περάσει άμεσα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά των γερμανικών εντύπων Bild και Der Spiegel, τα οποία σε πρόσφατα άρθρα τους συσχέτισαν ευθέως – και μάλλον… ελαφρά τη καρδία - το κόμμα της ελληνικής αντι-καπιταλιστικής και αντι-ευρωπαϊκής Αριστεράς με την εγχώρια… τρομοκρατία. 

Όπως ανέφεραν την Παρασκευή στελέχη της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά των δύο γερμανικών εντύπων, μετά την αναφορά της Bild περί «μεγάλου φόβου στην Ελλάδα που προκαλούν τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία», και του – έγκυρου, αλλά… ολισθηρού εν προκειμένω -  Der Spiegel, το οποίο αποκάλεσε, μεταξύ άλλων,  τον κ. Αλέξη Τσίπρα «έναν άξεστο  εκβιαστή».

Ίσως οι Γερμανοί συνάδελφοι να γνωρίζουν… αρκετά περί «εκβιασμών» και «εκβιαστών», αν κρίνουμε από τους πολιτικούς τους ταγούς, ωστόσο η τόσο προκλητική αναφορά στον επικεφαλής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας μας είναι απολύτως ανοίκεια και καταδικαστέα.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε…  μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις λάσπης, που δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή, σχολιάζοντας τις απαράδεκτες αναφορές του γερμανικού Τύπου προς το πρόσωπό του.

Μάλιστα, ερωτηθείς για πιθανές συντεταγμένες νομικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ κατά των εν λόγω εντύπων, ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».

Σε μία ακόμη σημαντική εξέλιξη της Παρασκευής από το χώρο της ιστορικής Αριστεράς στην Ελλάδα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Μανώλη Γλέζου στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», όπου τόνισε:

«Παρά το ότι η Ευρώπη έχει επιδείξει… αχαριστία έναντι της Ελλάδας, η θέση της χώρας μας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δεσμούς φιλίας  με τις προοδευτικές δυνάμεις εντός της Τουρκίας, αναφερόμενος μάλιστα στην τακτική του επιστολογραφία με έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Τούρκους ποιητές – και σταθερού υπερασπιστή των κοινωνικών αγώνων – τονΝαζίμ Χικμέτ.
«Διατηρώ ακόμη στο συρτάρι μου τις επιστολές που ανταλλάσαμε με τον Ναζίμ Χικμέτ», δήλωσε στην «Χουριέτ» ο Μανώλης Γλέζος. 

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»