Σόιμπλε: «Όχι σε άλλες παραχωρήσεις για την Ελλάδα»
«Δεν μπορώ να δω ότι υπάρχει πλέον έδαφος για περαιτέρω παραχωρήσεις. Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι το πρόγραμμα μπορεί να είχε λάθη, αλλά από το γεγονός ότι από την πλευρά της Ελλάδας εφαρμόστηκε ανεπαρκώς», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Όχι» σε περαιτέρω παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sontag» και υποστηρίζει ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει ήδη κάνει πολλές. Εκτιμά ότι το πρόβλημα οφείλεται στην ανεπαρκή εφαρμογή από την πλευρά της Ελλάδας, επικρίνει, ωστόσο, τις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αλλά απορρίπτει και την ιδέα αναδιάρθρωσης χρέους για τα δάνεια των χωρών της Ευρωζώνης.
«Δεν μπορώ να δω ότι υπάρχει πλέον έδαφος για περαιτέρω παραχωρήσεις. Το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας έχει, ήδη, κάνει πολλές παραχωρήσεις. Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι το πρόγραμμα μπορεί να είχε λάθη, αλλά από το γεγονός ότι από την πλευρά της Ελλάδας εφαρμόστηκε ανεπαρκώς. Δεν βοηθά, επομένως, να κάνουμε υποθέσεις για περισσότερα χρήματα ή περισσότερο χρόνο» τονίζει ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει ότι «δεν είναι ζήτημα γενναιοδωρίας, αλλά πολύ περισσότερο εάν υπάρχει για την Ελλάδα ρεαλιστικός δρόμος, προκειμένου να το πετύχει».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επικρίνει πάντως τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και εφιστά την προσοχή στον τρόπο λειτουργίας των αγορών, οι οποίες, όπως λέει, δεν είναι λογικές. «Δεν θα έπρεπε τώρα να κάνουμε τις οποιεσδήποτε νευρικές συζητήσεις, πχ για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» επισημαίνει, καθώς έτσι προκαλείται μόνο ανασφάλεια και πυροδοτούνται αντιδράσεις στις αγορές. «Εάν θέλει κανείς να έχει λίγη ησυχία, δεν θα πρέπει να την τρέφει με εικασίες» προσθέτει.
Ο κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απορρίπτει την ιδέα νέας αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία θα περιελάμβανε και τα δάνεια των χωρών της Ευρωζώνης. «Ο μεγαλύτερος Γερμανός πιστωτής στην πρώτη αναδιάρθρωση χρέους ήταν η κρατική «Bad Bank» της ΗRE. Δεν έχει νόημα κάθε έξι μήνες να ξεκινάμε πάλι μια τέτοια δράση» εκτιμά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments

lornion said…
Οχι άλλα λεκτικά εφευρήματα κύριε επί των οικονομικών Υπουργέ. Η φτώχεια που επιδαψιλεύσατε για την Ελλάδα, ηταν προϊόν ανεφάρμοστων φανταστικών προγραμμάτων καταστροφής.Ενίοτε αναρωτιέμαι αν ήταν συγκυριακό για την χώρα μου να βρεθεί ο ΓΑΠ στην εξουσία /προφανώς ανίκανος/για να οδηγηθουμε στον σημερινό Αρμαγεδόνα. Οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις στην Ισχυρή Γερμανία την οποία σαν κράτος τιμώ πάντοτε έχουν αποπροσανατολίσει την πυξίδα της πορείας μας.ΕΊΝΑΙ ΚΑΙΡΌς ΓΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ......

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»